Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Шест години Студио 5, където музиката има значение

Студио 5 в НДК е специално място - уютно културно пространство, където винаги има място за музика, театър, танц, литература и всякакви прояви, свързани с изкуство.


Клубът отваря врати на 5 февруари 2011 година и вече може да се похвали с над 2000 събития, посетени от многобройна публика. А мястото всъщност не е голямо и там човек се чувства винаги сред приятели.

Кларинетистът Боби Йоцов е един от създателите на Студио 5, заедно с Хилда Казасян и Наско Янкулов. Още на откриването казах, че това как изглежда едно място няма значение, а това, с което ще се запомни, е програмата и хората, които влизат и излизат от него. Затова гордостта ни е, че ние създадохме нещо, което е необичайно, каза музикантът в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Шестгодишнината на Студио 5 ще бъде отбелязана с две събития на 8 февруари, а на сцената ще бъдат виновниците да има такова място: от 18.30 часа започва концертът на Yotzov Clarinet Sextet, а малко по-късно е и концертът на Хилда Казасян с участието на Живко Петров и Христо Йоцов.

Чуйте повече в интервюто с Боби Йоцов в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!