Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

НС на БСП утвърждава окончателно листите за предсрочните парламентарни избори

На заседание Националният съвет /НС/ на БСП ще утвърди окончателно листите за предсрочните парламентарни избори. Ще станат ясни кандидат-депутатите от гражданската квота. Преди седмица на пленум бяха определени водачите на листи.

Очаквано голям е интересът към местата от гражданската квота. Предлага се певицата и актриса Нона Йотова да бъде на 4-то място в листата на 24-ти многомандатен избирателен район – София. Там водач е Стефан Данаилов. 23-ти район води говорителят на партията – Жельо Бойчев. В тази листа се очаква да заеме място Румен Гечев, а от гражданската квота да бъде параолимпиецът Михаил Христов. 25-ти район води Корнелия Нинова. Очаква се второто място да бъде за шефа на „Хематологията“ проф. Георги Михайлов. Бившият командир на Националната гвардейска част ген. Боян Ставрев най-вероятно ще бъде в листата на София – област, също като представител на гражданската квота. Ген. Димитър Шивиков пък е предложение за листата в Пловдив – област. 

Има мобилизация сред членовете и симпатизантите на партията и ясно разбиране за големия залог, който имаме на тези избори, а това предполага личните амбиции, личното его да бъдат поставени на втори план. Това посочи в предаването "Неделя 150" Жельо Бойчев:

БСП в момента е двигател на промяната в страната. Може това на много хора да не им харесва. Така беше и на президентските избори – показахме, че можем да издигнем един много достоен човек, който да получи подкрепата на българския народ. Тези стъпки продължават и в момента. Отново даваме много сериозна заявка, с която показваме, че разбираме вота на българските граждани – включваме хора с ясна гражданска позиция, отстоявана във времето. Показваме, че БСП е партията, която се отваря към гражданското общество и има смелостта да включи ярки негови представители в листите си.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!