Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Максим Рисанов с концерт и майсторски клас в София

Максим Рисанов

Той е един от най-високо ценените виолисти на нашето време и близък творчески партньор на известната българска композиторка Добринка Табакова. Често свири и дирижира нейни произведения по европейските сцени. Миналата есен двамата бяха поканени за първия по рода си авторски концерт на Табакова в рамките на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив, а през януари т.г. представиха премиерно за България кантатата й "Безсмъртният Шекспир" в Софийската опера.

На 26 февруари Максим Рисанов отново ще изпълнява двойна роля - на солист и диригент, този път в концерт на Софийската филхармония, наречен "Предводителят на музите". В зала "България" от 19 часа ще бъде изпълнена за първи път на българска сцена Сюита за виола, клавесин и струнни на Добринка Табакова, с участието на Василий Илисавски - клавесин. Програмата включва още Симфония №29 от Моцарт и балета на Стравински "Аполон Мусагет".

Поредното гостуване на световноизвестния виолист у нас ще включва и кратък майсторски клас за изявени студенти в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Изключителната възможност за младите музиканти ще бъде на 23 февруари от 17 часа в зала №48 в сградата, намираща се на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" №94.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!