Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Как с неформалните методи на обучение часовете в училище да станат по-интересни

Фото: Здравка Маслянкова

Младите хора в Свищов заедно със сдружение "Институт Перспективи“ и подкрепата на Министерството на младежта и спорта направиха обучителна програма за това как с неформалните методи на обучение часовете в училище да станат по-интересни. Обучителната програма се разпространява безплатно за училищните директори и педагози, които решат да я използват.

С помощта на 260 ученици и студенти в Свищов "Институт Перспективи“ разработи обучителна програма за развитие на ключовите компетенции.

Младите хора споделиха какви са проблемите им и как те виждат тяхното решаване, а ученици и студенти на доброволни начала изявиха желание да предават знанията си, разказа Ахмед Куйтов, председател на сдружение "Институт Перспективи“.

Програмата с неформални методи на обучение е съобразена с всички държавни учебни стандарти, заявяват нейните съставители. Сред тях е Марин Маринов, студент от Стопанската академия "Димитър Ценов“ в Свищов, носител на националния приз "Студент на годината“ – 2016 в категорията "Стопански науки“.

Ахмед Куйтов поясни, че учениците са предлагали техники, по които биха искали да учат, а след това учители и университетски преподаватели с дългогодишен опит са ги адаптирали според държавните образователни стандарти.

Обучителната програма с различните техники за неформални занимания е издадена в книжно тяло, което се разпространява безплатно. Достъпна е и за свободно ползване на сайта на сдружение "Институт Перспективи“.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!