Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Курсант от НВУ е тазгодишният носител на наградата „3-ти март” на община Велико Търново

| обновлено 03.03.17 12:16
Борислав Тодоров
Фото: Здравка Маслянкова

Курсантът Борислав Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново, която ще бъде връчена днес на тържествена церемония в центъра на старата столица.


Борислав Тодоров е от Русе и вече е на финала на обучението си в Националния военен университет „Васил Левски“.Той е завършил с пълен отличен гражданската си специалност "Национална и регионална сигурност", остава му един семестър от военната специализация "Сигнално разузнаване и електронна война".


Борислав Тодоров казва, че винаги е искал да бъде част от българското офицерство, въпреки че в рода му няма професионални военни. Любимият му исторически период са Балканските войни, защото тогава българските войници и офицери са сътворили чудеса от героизъм: Не офицерите, а обществото се е променило, споделя бъдещият офицер. За него полк. Борис Дрангов изпъква сред плеядата изключителни български военни, посветили живота си на утвърждаването на модерната българска държава:

Той е теоретик, изключителен пълководец също, доказал се на бойното поле. Той е известен със своята книга, която е принципно наставление за младшите офицери "Помни войната", разказва курсантът. 


Целия разговор на кореспондента на БНР във Велико Търново Здравка Маслянкова с Борислав Тодоров слушайте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!