Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Красимира Стоянова: Не е трудно да започнеш като оперен певец. Трудно е да останеш

Публиката в Ла Скала ни прие много възторжено, съпреживява известното ни сопрано

Фото: БГНЕС
Да пееш на сцената на Ла Скала е много вълнуващо, казва оперната прима Красимира Стоянова, която на 27 февруари заедно с пианиста Людмил Ангелов изнесе песенен рецитал с произведения на Пучини, Чайковски, Рахманинов и Респиги. Концертът е приет възторжено и завършва с три биса, което по думите на Красимира Стоянова е знак за успех.

"Най-важната сцена е животът,
най-трудната роля - да бъдеш Човек"

На въпрос дали ѝ предстоят други участия на сцената на Ла Скала - не в рецитали, а в спектакли, защото според музикалните критици тя е новата прима на емблематичния театър, Красимира Стоянова отговаря: Рядко чета критики, защото даже и да са много позитивни ме изваждат от равновесие. И все пак. Тя е категорична, че на всеки артист е приятно да му кажат, че се е представил чудесно, че го харесват. Опасно е обаче да си повярваш, че си велик, защото точно в този миг вече си пред катастрофа, казва примата. Колкото до участията ѝ в Ла Скала в началото на 2018 г. ѝ предстоят поредица от спектакли на "Симон Боканегра", както и други, които все още не са уточнени.

А иначе за настоящата година, както винаги графикът на певицата е запълнен. Предстоят ѝ "Аида" в Метрополитън, "Дон Карлос" в Ковънт Гардън и Виенската щатс опера, концерти в Гармиш Партенкирхен, фестивалът в Залцбург, както и майсторски клас на "Аполония".

Със световноизвестното сопрано разговаря Даниела Бенишева. Чуйте.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!