Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Мартенски музикални дни в Русе - акценти в програмата на 57-ото издание

Фото: БГНЕС

"Мартенски музикални дни" е една от най-старите и реномирани фестивални сцени в България - фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961, всяка година фестивалът превръща град Русе - най-големия и красив европейски град по българското поречие на река Дунав, в истинска столица на музиката, в място за срещи на елитни артисти от световната и европейска музикална сцена.


Заслужено е самочувствието на организаторите, водени от артистичния директор Ива Чавдарова. Крайдунавският град привлича година след година изкушени меломани от цялата страна, защото едно е сигурно - много от събитията могат да се видят единствено и само на "Мартенски музикални дни". Акценти в афиша са концептуалните програми, премиерните изпълнения, участията на ансамбли за старинна музика и квартети на най-високо световно ниво, оперната премиера с впечатляващ екип от гостуващи и родни звезди и т.н.

57-ото издание ще бъде открито на 10 март с концерт на Софийската филхармония под диригентството на Лио Куокман. Освен Димертименто от Константин Илиев и Симфония №2 от Александър Скрябин, гостите на фестивала ще посрещнат като солист прочутия си и обичан съгражданин Светлин Русев, който ще има и още участия в следващите дни.

Какви са най-интересните акценти в програмата на фестивала "Мартенски музикални дни" от 10 до 26 март 2017 г. чуйте в интервюто с артистичния директор Ива Чавдарова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!