Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Бразилската публика аплодира музика от български автори

Театърът във Форталеза, Бразилия

От 9 до 26 февруари 2017 г. в бразилския град Форталеза се проведе Панорама на българската култура и изкуство. Инициативата бе на г-жа Нара Васконселос, която от години живее в България и има голям принос за изграждането на културни връзки мужду двете страни. В организацията се включи и българското посолство в Бразилия, и лично посланик Валери Йотов, който вижда ценни възможности за разширяване на обхвата от дейности в областта на културата и образованието. С негово съдействие пианистката проф. Борислава Танева изнесе концерти и в столицата Бразилия. Тя представи и музикалното обучение в Националната музикална академия в София в няколко бразилски университета.

За нас е изключителна чест, че можахме да се включим в този проект, който е партньорство между различни български институции, включително и нашето посолство. В крайна сметка тази Панорама на българската култура предизвика много силен интерес и много положителни отзиви в Бразилия - сподели за БНР  посланик Йотов.

Цялото интервю с Валери Йотов за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" и още за плановете на българското посолство в Бразилия за разширяването на културното сътрудничество между двете страни чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!