Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Театърът е моята голяма любов

Искра Радева: Мечтая за ролята, с която да изненадам себе си

Искра Радева
Фото: БГНЕС

Тя има над сто роли в театъра, повече от трийсет в киното и над седемдесет в телевизионния театър. Казва че е работохолик и това дължи на своя преподавател Апостол Карамитев. Създател е и на успешно съществуващите вече двайсет години театър "Искри и сезони", както и на шоу спектакъла "Коледни звезди". Актрисата Искра Радева гостува в предаването "Кой кой е" по Радио София.

Израснала, по думите й, "в много духовно семейство", от малка мечтае да стане балерина, а по-късно - астронавт. Заради лошо счупване на ръката с балерината се разминах, когато бях в трети клас. А за астронавта даже не си спомням кога се отказах, спомня си тя.

Във ВИТИЗ влиза от първия път, но всъщност не това я прави толкова щастлива, а фактът че е в класа на Апостол Карамитев:

Тогава той беше идол не само за мен, а за всички, които кандидатствахме. Това бяха четири най-щастливи години в живота ми, защото той изостави заради нас кино, радио, телевизия. Не само че ни научи на всичко това, което той беше научил, но и ни направи невероятни работохолици. Той самият беше такъв. И винаги ни е казвал, че ако човек има един процент талант и деветдесет и девет процента труд - той ще успее. А този, който има деветдесет и девет процента талант, но е мързелив - няма да успее. В общи линии животът доказа това. 

И някои от убежденията на Искра Радева:

- Интересът към изкуството се възпитава от ранна възраст в семейството;

- Нещата се случват, когато гледаме в една посока; 

- Отзивите на публиката ме правят щастлива. 

Още за предизвикателствата в живота и кариерата на актрисата Искра Радева, за подготовката на 20-годишнината на театър "Искри и сезони", както и за шоу спектакъла "Коледни звезди", за предстоящите роли и за мениджърските й умения, чуйте в разговора ни с нея.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!