Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Фотографът Кристина Гарсия Родеро – уча с всяка изминала снимка

Фото: sofia-art-galleries.com

В Националната галерия – Двореца се откри изложбата на известната испанска фотографка Кристина Гарсия Родеро „С отворена уста”.

По образование тя е художник с диплома от един от най-старите университети в света – университета Комплутенсе в Мадрид. Впоследствие преподава изобразително изкуство. Кристина Гарсия Родеро притежава най-високото испанско отличие за творчески постижения и е единственият испански фотограф пълноправен член на фотографския колектив Магнум.

Чрез погледа си към една от най-експресивните части на човешкото тяло, Кристина Гарсия Родеро поставя под въпрос способността ни да се слеем изцяло с общността, към която принадлежим. Снимките от серията, събирана 40 години, най-често показват група от хора, ангажирани в някакъв ритуал, представление или шествие, в момента в който маската на някой от персонажите се пропуква – устата издава истинските примитивни чувства, персонажът неволно излиза от роля. Точно от там, с помощта на преводача Весела Петрова започва интервюто с Кристина Гарсия Родеро. sofia-art-galleries.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!