Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Малки фантазии за "Малкият принц"

Даниела Станкова: Всеки носи в душата и сърцето си изкуството

Фото: pixabay.com
Творчество, творчество, творчество! Това е целта на заниманията в летния лагер за талантливи деца, изтъква вокалният педагог Даниела Станкова и уточнява. Всичко, което става в лагера, е невидимо за очите, а всички ние го виждаме със сърцата си. Всеки носи в душата и сърцето си изкуството, стига то да бъде открито, отключено и развивано.

Това е и основната задача на преподавателите и техните асистенти, които за четвърта година развиват талантите на децата, участващи в Star Camp, който се провежда извън София - на Пампорово.

В рамките на 10 дни  - сред природата, деца на възраст от 6 до 16 години, които са възпитаници на училището за певци „D Stars", имат занимания по актьорско и вокално майсторство, и танци.

По време на тазгодишния лагер талантливите деца подготвят мюзикъл по мотиви от произведението на Антоан дьо Сент-Екзюпери "Малкият принц". В какво се изразява тяхната задача? Заедно с преподавателите по актьорско майсторство Ралица Ковачева - Бежан и Ева Данаилова, децата ще трябва да допишат сценария, т.е. те сами пишат либретото на мюзикъла, който ще бъде поставен на сцената на Сити Марк Арт център на 12 юли, пояснява Даниела Станкова.

Да се развива креативността на децата, да се научат да владеят гласовете и телата си, това е основната цел на участието в лагера, категорична е тя.

И още любопитни неща. Тази година основната вокална тема на лагера е госпъл стилът, който предполага една доста трудна задача за тях - да изпълняват различните песни по гласове, отбелязва Даниела Станкова. По отношение на сценографията - децата участват и в нея. Така на 12 юли талантливите деца, участвали в тазгодишния лагер, ще представят един цялостен продукт, създаден от тях и преподавателите им. 

Oще - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!