Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Камелия Тодорова е българското участие на сцената в Ниш

Иван Благоевич: Добрият джаз фестивал изисква 365 дни усилена работа

Фото: Албена Безовска
Дванайсет сцени, сто и трийсет концерта, седемстотин изпълнители. И не само. Музика за всички вкусове: джаз, фънк, соул, блус, суинг, среднощна DJ сцена, която продължава до сутринта. Предфестивална програма, в която има кино и театър и започва на 6 август. А същинският джаз фестивал в Ниш 2017 ще се проведе от 10 до 13 август. Така го представя неговият създател и от 23 години директор - Иван Благоевич.

С нескрита гордост отбелязва, че неотдавна е получил най-високото признание на Министерството на културата на Република България - "Златен век". Така той е първият гражданин на Сърбия, получил престижното отличие за своя принос в популяризацията на културата и изкуството на България. Доказателство за това е ежегодното участие на български изпълнители на сцените в Ниш. Тази година Камелия Тодорова, Живко Петров и Lilly of The West са българските изпълнители на сръбския фестивал. 

Амбицията на Иван Благоевич е в следващите години да успее да увеличи бюджета на фестивала, така че да може да доведе световни звезди, чието присъствие неминуемо ще увеличи публиката на събитието. Има и още нещо. Да съумее "Нишвил" да запази своето място в топ 10 на най-добрите европейски фестивали. Задачата е трудна, но не е неизпълнима, с усмивка отбелязва Благоевич.

Още за предстоящия фестивал - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!