Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

64 на сто от германците смятат, че Ангела Меркел ще е победител в диспута с Мартин Шулц

Ангела Меркел
Фото: ЕПА/БГНЕС

След броени часове в Германия ще се проведе решаващата битка за канцлерския пост. В телевизионен дуел един срещу друг ще се изправят двамата основни кандидати – канцлерът Ангела Меркел и съперникът ѝ Мартин Шулц.

След три седмици Германия ще избира нов Бундестаг. Засега всички прогнози сочат, че вече има ясен победител и той е досегашният управляващ – Ангела Меркел и нейната партия, консервативният Християндемократически съюз. Засега според допитванията за тях ще гласуват 38 на сто от избиратели. 24 процента пък са привърженици на социалдемократите и техния кандидат за канцлер Мартин Шулц.

Недоволните обаче също не са малко. Мартин Шулц се надява именно на тях. Според него 40 на сто от избирателите още не са решили категорично за кого да дадат своя глас. Именно на тях се надява доскорошният председател на Европейски парламент Мартин Шулц. Телевизионният дуел тази вечер е големият му шанс да навакса разликата с християндемократите.

Шанс, който обаче трудно може да бъде постигнат – според социолозите 64% от германците вярват, че Меркел ще излезе победител и от телевизионния дуел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!