Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Дъвка за балончета" - едно завръщане към най-щастливите ни години

Фото: официален профил
Вероятно някои от вас с носталгия си спомнят колекцията си от дъвки "Турбо", стрелбата с фунийки, част от детството през 80-те години на ХХ век.  А помните ли магията на първата любов тогава? За нея и за това романтично време разказва новият български филм „Дъвка за балончета“, който тръгва по кината на 8 декември.

В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Сценаристи на филма са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярни български сериали. Режисьор е Станислав Тодоров - Роги.

Това е историята на цяло поколение, израснало през тези години. Лентата действа като "машина на времето", връща ни към най-щастливите ни години, кара ни да преживеем отново детските спомени и първата любов, обясняват от екипа на "Дъвка за балончета".

СнимкаСамият Иван Юруков сподели пред Радио София:

Това по-скоро е един романтичен полет назад във времето, когато всички пъти са били "първи", когато е първото влюбване, първото бягство. В атмосферата на едно детство, романтично представено, се дава едно обещание за любов...

"Дъвка за балончета" ще има две предпремиерни прожекции и срещи с екипа на новия - на 7 декември от 19:30 ч.в кино “Люмиер Лидл” и от 20:30 ч. – в Дома на киното.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!