Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Сотир Цацаров: Тезите на подсъдимия Иво Прокопиев няма да получат коментар от ръководството на прокуратурата

Основната версия по разследването на покушението срещу Иво Стаменов е свързано със служебните му задължения

Фото: БГНЕС
Основната версия за нападението срещу високопоставения данъчен служител Иво Стаменов е посегателство, свързано със служебните му задължения, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Чирпан.


Обвинител номер едно коментира и темата за новия антикорупционен орган, като отбеляза, че е бил против това този орган да притежава собствена техника за прилагане на специални разузнавателни средства: Това го казах на глас и в Народното събрание и мисля, че то бе взето предвид. Все пак това е едно разумно решение - не бива да позволяваме повече от една или повече от две служби да притежават техника, с която да използват специални разузнавателни средства, каза главният прокурор и подчерта, че е оптимист за работата на новата антикорупционна агенция:

Естествено, че очаквам да проработи! Ако някой смята, че този орган се създава, за да имитира дейност или да не проработи, според мен, е сгрешил. Друг е въпросът, че създаването на този орган бе терен на политически сблъсък, но за съжаление у нас действителността е такава - всичко е терен на политически сблъсък.


Главният прокурор категорично отрече да оказва натиск или да се меси в работата на Комисията за отнемане на незаконно имущество във връзка с казуса "Прокопиев":

Казал съм го и ще го повторя още веднъж - тезите на подсъдимия Иво Прокопиев няма да получат коментар от ръководството на прокуратурата.

Интервюто на Венелина Попова със Сотир Цацаров чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!