Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ученици от 81-во училище в София с благотворителна инициатива за сираците в дома в Нови Хан

Отец Иван Нови хан
Фото: БГНЕС

Ученици от столичното 81-во средно училище „Виктор Юго“ организираха благотворителна инициатива, с която  да зарадват децата в дома за сираци „Свети Николай“ в село Нови Хан. 


Събраните коледни подаръци бяха откарани тази сутрин в Нови Хан и тъй като благотворителността не се състои само в даването на подарък, но и на внимание, преоблечени в коледни костюми, учениците ще прекарат няколко часа в компанията на своите нови приятели от дома за сираци, за които ще организират празненство.


По идея на десетокласничката Илиана Мирчева за една седмица учениците успяват да съберат повече от 40 чувала с дрехи, обувки, играчки и книги,  които да подарят на децата от приюта на отец ИванЗа всекиго има по нещо, разказва 16-годишното момиче. Съученичката на Илияна Леонида Досова се включва в инициативата, водена от желанието да направи повече деца щастливи: 
Естествено, кой не би искал да направи около Коледните празници за някого нещо по-добро, да помогне. Може би да помогнем с нещо малко.  Няма да дадем топлина като семейството, няма да дадем прегръдки, няма да дадем любов, но нещо, което може да им запълни ежедневието... Ние сме хора, трябва да си помагаме един на друг.

Чрез благородната си кауза учениците доказват, че не е нужно много, за да да изпълняваш своя социален дълг - само малко добро желание и човечност. Разказват, че това не е първата благотворителна инициатива, в която участват. Те често даряват свои вещи и се опитват да помагат на хора в нужда.  
Репортаж по темата чуйте от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!