Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

КРС: Проявявайте повече внимание, когато сключвате договори с мобилните оператори

Фото: ЕПА/БГНЕС

В навечерието на празниците от Комисията за регулиране на съобщенията съветват клиентите да проявяват повече внимание, когато сключват договори с мобилните оператори и да четат неговото съдържание. Препоръчва се, когато абонатът се намира в пограничен район на страна нечленка на ЕС, да преминава на ръчен избор на мрежа, за да не се оскъпи сметката. Потребителите да не се поддават и на измамни подаръци, защото всяка услуга се калкулира в сметката на клиента. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията  Веселин Божков:

Трябва да се обърне внимание и на предлаганите допълнителни услуги и аз ще обърна внимание за нещо, което малко хора знаят. Понякога, знаете, че като се обаждате на даден абонат, вие чувате определена мелодия. Тази мелодия е предпочитана от получателя на съответното обаждане. Но самата мелодия не е безплатна. Например, в някои пакети тя струва 2 лева. Това е платена услуга и се води като допълнителна услуга. Друг въпрос е да се пазим от заблуждаваща информация за услуги и обещания за подаръци, тъй като за пореден път казвам, че безплатно кафе няма.

От Комисията за регулиране на съобщенията казаха още, че установените нарушения на мобилните компании до края на миналия месец са били около 4 хиляди. За цялата минала година те са били 2850.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!