Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

„З/4“ - тихите кризи в едно добро семейство

След „Последната линейка на София“, режисьорът Илиян Метев дебютира и с първия си пълнометражен игрален филм „3/4“. В семейство, където майката временно отсъства, останалите трима прекарват последното си лято заедно. Дъщерята – тийнейджърка се бори с притеснението и перфекционизма си, докато подготвя важно прослушване. Бащата астрофизик „бяга от къщи“ всяка нощ, за да работи по проектите си, а малкият син, самотен и завладян от тревогите на детството, се крие за стена от думи и абсурдни постъпки.
„3/4“ е деликатен филм, който рисува едно съвсем обикновено, нефилмово семейство, отблизо, без да ги поставя в екстремни ситуации. Привидно всичко е наред, но постепенно зрителят усеща липсите – премълчават се важни думи, расте напрежението, липсва необходимата подкрепа.
В Локарно „3/4“ получава Златния леопард в селекцията „Режисьори на настоящето“. След прожекцията на филма на фестивала в Ротердам Яна Пункина разговаря с режисьора Илиян Метев. Започнхаме разговора с него в "Артефир" с това как филма се възприема в чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!