Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ

| обновлено 05.03.18 15:06
Фото: БГНЕС

От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ и национализация на това, но и на другите електроразпределителни дружества.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви след първата част на партиен семинар за отвореното управление и привличането на гражданите в процеса на вземане на решения, че намесата на държавата в сделки за ЕРП-тата не е либерален подход.

„Този процес в продажбата на ЧЕЗ - колеги, как изглежда картината? Два търговски субекта сключват договор. Ако властта по един или друг начин се опитва да обсебва процесите, тя се превръща в диктатура. Тук трябва да се намеси гражданското общество“, заяви Карадайъ по повод намерението държавата да закупи контролен пакет от акции на ЧЕЗ в България.

Рамадан Аталай - дългогодишен депутат от ДПС и член на парламентарната комисия по енергетика, заяви, че държавата по никакъв начин не бива да влиза в сделката с ЧЕЗ, както и че не трябва да национализира нито едно ЕРП. 

Той сподели част от информацията, изнесена по време на заседанието на двете комисии миналата седмица, където беше изслушана и собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова. Според Аталай тази фирма няма нито финансов, нито какъвто и да е друг капацитет, за да управлява активите на ЧЕЗ в България.

Карадайъ каза още, че ДПС вече има готовност да участва на избори. 

"Избирателите на ДПС са в процес да се обединяват, т.е. който е бил подведен, подлъган или под каквато и да е форма, по един или друг начин през 2017 г. не е гласувал за ДПС, в момента ние наблюдаваме обратния процес. Ние имаме тази готовност да участваме вече на избори".

„Избирателите на ДПС са в процес да се обединяват“, допълни той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!