Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Рикардо Молинари най-после излиза на български

Част от корицата на книгата
Преводачът Николай Тодоров от ученик мечтае да преведе и издаде на български стихове на аржентинския поет. В испаноезичния свят Молинари е смятан за класик. Бил е близък с писателската група „Флорида“ в Аржентина и с „Поколението от 27-а“, докато живее в Испания. Молинари обаче се придържа към една по-класическа форма в поезията си, избягва да пътува и не търси известност. За 98-те си години живот оставя огромно литературно наследство. В Европа малко от книгите му са достъпни, което принуждава Николай Тодоров да влезе в ролята на истински литературен детектив, за да се добере до творчеството на Молинари.
Книгата на Рикардо Молинари „Сенки от блясък” ще бъде представена от аржентинския професор Ектор Данте Чинкота в три беседи – в София, Пловдив и Бургас, на 17, 18 и 19 април 2018 година. Професор Чинкота е познавал лично Рикардо Молинари.

В София премиерата ще се състои в Новата конферентна зала на СУ „Свети Климент Охридски” от 18 часа на 17, в Пловдив на 18 от 19 ч. в клуб „Петното на Роршах, а в Бургас – на 19 април от 18 ч. в Дома на писателя. По време на беседите ще бъде обсъдено също творчеството на Хорхе Луис Борхес.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!