Eмисия новини
от 03.00 часа

Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor përfundoi punën e saj

Pas deklaratave të grupeve të ndryshme parlamentare, Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor u shpërnda. Vetëm grupet parlamentare të Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) dhe BSP nuk bënë deklarata. Mbledhjen e fundit të deputetëve të popullit..

29.07.22 18:11 |
Georgi Svilenski nga BSP ia kthen mandatin e paplotësuar për formimin e qeverisë presidentit Rumen Radev. Tani është radha e kreut të shtetit.

Kolaps i përpjekjeve për krijimin e qeverisë - po tani ku?

Zgjedhjet e parakohshme tashmë janë të sigurta pasi partia politike BSP e zgjedhur nga presidenti, ktheu mandatin e tretë eksplorues të paplotësuar. "Ai u quajt në mënyra të ndryshme - teknik, krize, etj., por doli të ishte më tepër një mollë e..

29.07.22 13:22 |
Ivan Ivanov

Parlamenti riktheu në detyrë kryetarin e vjetër të rregullatorit të energjisë

Ish-kryetari i Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, Ivan Ivanov do të vazhdojë të kryejë funksionet e tij deri në emërimin e kryetarit të ri të Rregullatorit, vendosi Kuvendi Popullor. Kthimi i Ivanov erdhi pasi Gjykata..

28.07.22 13:57 |

Presidenti mund të shpallë datën e zgjedhjeve të parakohshme brenda 72 orëve

Sipas protokollit, duke refuzuar ftesën për t’u ulur, përfaqësuesit e BSP-së i kthyen Presidentit Rumen Radev mandatin e tretë, të fundit eksplorues të paplotësuar për të formuar një qeveri në Legjislaturën e 47-të të Kuvendit Popullor...

28.07.22 10:42 |
Georgi Svilenski

Tashmë është e qartë - në vjeshtë do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare në Bullgari

Parlamenti hodhi poshtë programin qeverisës të shumicës në largim, të propozuar nga BSP, e cila mori mandatin e tretë, të fundit eksplorues për të formuar një qeveri. Me propozim të opozitës, me 119 vota “pro”, 106 “kundër” dhe një “abstenim” dhe pas..

27.07.22 12:21 |

BSP nuk thotë nëse do të përpiqet të formojë një qeveri

Më 26 korrik, Këshilli Kombëtar i BSP-së do të shqyrtojë dy opsione për zgjidhjen kushtetuese, njoftoi kryetari i grupit parlamentar të së majtës, Georgi Svilenski. Ai nuk saktësoi nëse vendimi është kthimi i mandatit apo do të propozohet një..

25.07.22 14:12 |

BSP vendos për sa kohë do të mbajë mandatin për të formuar një qeveri

Drejtuesit e formacioneve nga koalicioni qeverisës BSP, “Po e vazhdojmë ndryshimin” dhe “Bullgaria Demokratike” u larguan pas mesnate nga hyrja e pasme e Këshillit të Ministrave. Askush prej tyre nuk deshi të ndalet tek gazetarët në pritje dhe të..

25.07.22 10:49 |
Sllavi Trifonov

ITN tërhiqet nga negociatat për të formuar një qeveri

"Ka një popull të tillë” (ITN) largohet nga negociatat në përpjekjen e fundit për të formuar një qeveri në kuadër të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. Partia është gati për zgjedhje të reja. Këtë e njoftoi në një fjalim të posaçëm lideri..

22.07.22 21:17 |

Lideri i BSP-së pyet partnerët e mundshëm se sa do të mbajë mandatin për një kabinet të ri

Kryetarja e BSP-së, Kornelija Ninova kërkoi qartësi nga partitë me të cilat po negocion për një qeveri të re, sa do të mbajë mandatin eksplorues dhe çfarë pune mund të kryhet gjatë asaj kohe në sallën plenare. “Dua një orar të qartë të datave - kur..

22.07.22 12:33 |

Deputetët e pavarur mbeten skeptikë ndaj dëshirës për dialog të ITN

“Ne jemi skeptik për dëshirën e shfaqur për dialog nga “Ka një popull të tillë” (ITN) dhe ju paralajmërojmë që të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm në vlerësimin e dëshirës së tyre për të punuar, sepse ata mund dhe duhej ta tregonin gjatë..

21.07.22 17:41 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера