Eмисия новини
от 08.00 часа

Nuk ka se me çfarë të zëvendësojmë rolin e minierave të qymyrit si një garant i një ekonomie, energjetike dhe sigurie të qëndrueshme

“Marrëveshja e gjelbër” e Bashkimit Evropian, në të cilën merr pjesë dhe Bullgaria, parashikon që deri në vitin 2030 të eliminohet përdorimi i qymyrit në energjetikë. Qëllimi është emetimet neto të karbonit në atmosferë të ulen me 55%. Politikanët..

23.09.21 07:15 |

Termocentralet kërcënojnë burimet ujore të Bullgarisë

Burimet ujore në pellgun e pjesës lindore të lumit Marica janë rrezikuar për shkak të sasive të mëdha të ujit, që përdoren për ftohje në energjetikë, paralajmëron   raporti i “Greenpeace” dhe i shkencëtarëve nga Universiteti “Lajden” në Holandë. Zona e..

08.07.21 15:01 |

Kisha “Shën Nikolla” në fshatin Marica – një vend i shenjtë për çdo një bullgar

Fshati Marica i cili është i shtrirë në rrëzat e malit Rilla nuk dallohet nga fshatrat e tjera bullgare. Rrugë të pastra, oborre të renditura me pemë të çelura dhe lule shumëngjyrëshe. Në zemrën e këtij fshati të pastër e të renditur me shije, mes..

27.05.17 11:15 |
Всички новини: днес | вчера