Eмисия новини
от 19.00 часа

A do të zhduken vatrat e kulturës?

Gjatë  vitit 1856 në qytetin danubian  Svishtov, katër rilindës krijuan vatrën e parë të kulturës në bullgari.  E  nisur në kohët e nënshtrimit në Perandorinë Osmane, kjo nismë fisnike bazohet në misionin e zgjimit ,arsimimit  dhe edukimit...

01.03.22 07:15 |
Grupi “Germaneja”

Arti amator - dashuri, nevojë dhe traditë

Një festë e dashur për të gjithë ne është 1 marsi-dita në të cilën ne këmbejmë verore. Këto nuska të kuqe e të bardha për shëndet janë edhe një shenjë tjetër - ka ardhur Dita e Amatorëve në Bullgari . Thonë se data, në të cilën ne festojmë dhe nderojmë..

01.03.21 12:34 |

Lejohet sporti kolektiv për amatorë

Ministri i shëndetësisë doli me urdhër me të cilin lejohen sportet kolektive për amatorë në të hapur, duke përfshirë futbollin, basketbollin, volejbollin. Pjesëmarrësit duhet të jenë deri në 10 veta dhe të respektojnë masat kundër epidemisë. Nuk lejohet..

12.05.20 07:56 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера