Eмисия новини
от часа
Mark Potts, Ballçik, 2018

Mark Potts – një amerikan i dashuruar pas qytetit Shumen

“Që këtu fillon Bullgaria” - kështu këndohet në himnin e qytetit Shumen , të shkruar nga gazetari Haço Misakjan. Sot do t’ju tregojmë për një amerikanë, për të cilin qyteti është jo vetëm fillimi, por e gjithë dashuria, të cilën një njeri..

27.07.22 07:15 |

120 vjet nga lindja e kompozitorit Veselin Stojanov

Më 20 prill mbushen 120 vjet nga lindja e njërit prej përfaqësuesve më të shquar të shkollës së kompozitorëve bullgarë – Veselin Stojanov .  Ai lindi në Shumen – një qytet me tradita të pasura teatrore, muzikore dhe letrare. U diplomua për..

20.04.22 11:39 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна