Eмисия новини
от 19.00 часа
Bojko Borisov

Bojko Borisov nuk do të jetë deputet

“Sot paraqita një kërkesë në Komisionin Qendror Zgjedor dhe dhashë dorëheqjen nga vendi im si deputet në të dy rajonet me shumë mandate nga të cilat u zgjodha”, njoftoi Kryeministri dhe udhëheqësi i GERB Bojko Borisov në faqen e tij në Facebook...

08.04.21 12:04 |

Deputetët raportuan për punën e tyre në Legjislaturën e 44-të të Kuvendit Popullor

Tradicionalisht, në ditën e fundit të punës së Legjislaturës së 44-të të Kuvendit Popullor , kryetarët e grupeve parlamentare përmblodhën punën e tyre brenda mandatit. Në emër të grupit parlamentar të GERB, u njoftoua se shumica qeverisëse nuk..

25.03.21 13:54 |

Me çfarë do ta mbajmë mend Legjislaturën e 44-të të Kuvendit Popullor

Me seancën e sotme, Legjislatura e 44-të e Kuvendit Popullor përfundon punën e saj. Ajo hyri në histori duke lëvizur në një ndërtesë të re, duke u bërë e para që nga viti 2009 që zbatoi mandatin e plotë katër vjeçar dhe duke kufizuar hyrjen e..

25.03.21 10:47 |

Më shumë seksione jashtë shtetit sesa në të gjitha zgjedhjet e mëparshme

Interesi i madh i bullgarëve jashtë shtetit ndaj zgjedhjeve të ardhshme parlamentare e shtron çështjen për organizimin e tyre në kushtet e pandemisë dhe për garantimin e së drejtës së votimit të çdo zgjedhësi. Pothuajse dy herë më..

12.03.21 12:15 |

Asnjë kompani nuk është sponsor në fushatën zgjedhore

Donacionet vetëm nga mbështetësit dhe kandidatët për deputetë, por jo nga personat juridikë evidentuan në Zyrën e Auditimit nga partitë dhe koalicionet pjesëmarrëse në zgjedhjet e 4 prillit, shkruan dnevnik.bg. GERB-Bashkimi i Forcave..

11.03.21 16:35 |

Amalia Aronova: “Në Bullgari nuk kishte dallim nëse ishe bullgar apo hebre”

“Shumica e hebrenjve bullgarë janë zanatçinj të varfër ose punëtorë të zakonshëm. I rritur mes grekëve, armenëve, turqve dhe ciganëve, bullgari i zakonshëm nuk mund ta kuptojë luftën kundër hebrenjve. Problemi racor është i huaj për të.” Kështu e..

10.03.21 13:48 |

Sinodi i Shenjtë miratoi një mesazh për zgjedhjet

Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare miratoi një mesazh në lidhje me zgjedhjet e ardhshme parlamentare, njoftoi Patrikana Bullgare. Organi suprem kujton kërkesat e Kishës sonë Ortodokse, sipas së cilës klerikët nuk mund të marrin pjesë në..

10.03.21 13:34 |

Nuk do të ketë kontraktim të drejtpërdrejt për vaksinën ruse “Sputnik – V”

Deputetët nuk e mbështetën propozimin e deputetëve nga Partia Socialiste Bullgare që parlamenti të detyrojë qeverinë të “ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme” për të siguruar vaksinën ruse “Sputnik – V” për qytetarët bullgarë. Pushtetarët..

05.03.21 13:51 |

Armenët bullgarë duan që data e zgjedhjeve të ndryshohet

Komuniteti armen në Bullgari është kundër datës së caktuar për zgjedhjet parlamentare më 4 prill, që përkon me kremtimin katolik të Pashkëve. Në një letër të hapur drejtuar Presidentit Rumen Radev, Shoqata e Komunitetit Armen në Bullgari dëshiron..

20.01.21 11:49 |

Legjislatura e 44 e Kuvendit Popullor nisi sesionin e fundit plenar

Deputetët u mblodhën pas pushimeve të tyre 3-javëshe të Krishtlindjes për seancën e fundit plenare të legjislaturës së 44-të. Forcat politike prezantuan përparësitë e tyre deri në fund të mandatit më 26 mars. GERB i bëri thirrje Presidentit..

13.01.21 11:16 |
Всички новини: днес | вчера