Eмисия новини
от 22.00 часа
Paraklisi Trinia e Shenjtë

Stranxha është për eksplorues dhe njerëz me një shpirt aventuresk

Stranxha – mali më i pa eksploruar në Bullgari është një thesar i bukurisë natyrore dhe i gjurmëve të lashtësisë. Disa nga këto thesare janë lehtësisht zbuluese dhe të arritshme, por të tjerat kanë qëndruar të qetë në natyrë për mijëvjeçarë të..

04.06.22 09:35 |

Në Ditën e Shpëtimit fshati Bov feston dhe pret mysafirë nga afër dhe nga larg!

Për fshatin piktoresk Bov në malin Stara Pllanina, që ngrihet mbi Grykën e Iskërit, festa e sotme –“Ngjitja e Zotit në Qiell”, ose siç e quajnë njerëzit Dita e Shpëtimit (Spasovden), sjellë një gëzim të dyfishtë. Krahas me festën e krishterë,..

02.06.22 16:28 |

Fshati Breznica – çudia e vogël ekonomike e Jugperëndimit bullgar

Fshati Breznica u bë i njohur si fshati i milionerëve, për shkak të shtëpive të pasura me makina luksoze të parkuara përpara, ndërmarrjeve të lulëzueshme dhe standardit jashtëzakonisht të lartë të popullsisë. “Milioner është një thënie mjaft e..

02.06.22 07:15 |

Nina Dimitrova – ukrainasja nga Sellanovci, e cila ra në dashuri me vallet bullgare

Gjërat e mira në jetë zakonisht na vijnë papritur. Kështu ndodhi në vitin 1995, kur gjatë festimeve në dy qytete simotra - Orjahovo në Bullgari dhe Shostka në Ukrainë, lindi dashuria mes ukrainases Nina dhe burrit të saj të ardhshëm - një bullgar,..

23.05.22 07:15 |

"Didactico – eko-shtegu argëtues për fëmijë" ose turizëm në bazë të shembullit italian rreth Maxhares

Fshati piktoresk i Rilës - Maxhare është gati të fitojë një atraksion të ri. Në një kohë sa më të shkurtër do të zhvillohet ndërtimi i një eko-shtegu arsimor për fëmijët. Për këtë qëllim do të ndërtohen ura prej druri mbi lum, do të përdoren pemë të..

20.05.22 07:15 |

Festivali “Me këngët e Kiçka Savovës” mbledh edhe njëherë muzikantë të përzemërt popullorë

Festivali “Me këngët e Kiçka Savovës” është një nga ngjarjet më të shquara folklorike në vendin tonë. Zhvillohet në fshatin Slladun, të vendosur në skajin juglindor të vendit tonë, fare afër kufirit me Republikën e Turqisë. Po vjen edicioni i..

30.04.22 10:55 |

Të Martën e Ndritshme në fshatin Momçillovci të malit Rodopa respektojnë një zakon të Malit të Shenjtë

Në ditën e tretë të Ngjalljes së Krishtit, kur Kisha Ortodokse feston të Martën e Ndritshme, në fshatin e malit Rodopa, Momçillovci, mbajnë një procesion liturgjik, i njohur ndër vendasit si “Shën Letenija”. Procesioni është i vetmi i këtij lloji..

26.04.22 11:41 |

Gjithnjë e më shumë të rinj bullgarë zgjedhin të jetojnë jashtë qyteteve të mëdha

Dy vitet e fundit të jetesës në një pandemi globale ndryshuan rrënjësisht mënyrën tonë të jetesës dhe botëkuptimin, dhe si rrjedhim ëndrrat dhe aspiratat tona për të ardhmen. Nëse më parë të rinjtë dhe njerëzit aktiv në Bullgari e perceptonin si..

13.04.22 07:15 |
Foto: Facebook/GrandchildrenForRent

Fshatrat e malit Rodopi u pajisën me “Nipër me qira”

Për vit të tretë të radhës 8 vullnetarë nga Bullgaria dhe Turqia në vazhdim të gjashtë muajve do t’u ndihmojnë njerëzve të moshuar dhe të vetmuar në bashkinë rodopëse Madan. Projekti “ Nipër me qira” realizohet nga Shoqata “Fëmijë me Nevoja të Posaçme” me..

09.04.22 10:15 |

Piktori i ri Kostadin Zhikov dhe imazhet e tij të bukura dhe paqësore femërore

Gjatë muajit mars, të cilin ne bullgarët e quajmë muajin e grave, për shkak të kohës së ndryshueshme jashtë dhe për shkak të festës së gruas më 8 mars, në fokus është “Ajo”, me bukurinë e saj, me estetikën dhe me rolin e saj në botën e ndërlikuar..

16.03.22 11:26 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера