Eмисия новини
от 09.00 часа

"Places" nën tingujt e fyellit - vende të mbledhura nga Zhivko Vasilevi

I lindur në qytetin Smoljan, në zemër të maleve Rodopi, Zhivko Vasilev rritet me bukurinë e folklorit nga kjo krahinë e Bullgarisë. Fyelli është instrumenti, përmes të cilit ai mëson, zhvillon dhe ruan traditat muzikore rodopëse. Instrumentist i ri dhe..

15.02.21 13:45 |

Nedjallko Nedjallkov: Përmes fyellit lidhem me veten time dhe me universin

Nedjallko Nedjallkov, i cili që prej kohe nuk është vetëm fyelltar tradicional,interpreton muzikë të stileve dhe zhanreve më të ndryshme-nga ekzekutimet e lashta popullore, përmes muzikës së Rilindjes, Barokut dhe Klasicizmit, deri tek xhazi dhe asaj që..

03.12.20 06:20 |
Всички новини: днес | вчера