Eмисия новини
от 22.00 часа

Lokalet ankohen për mungesën e ndihmës shtetërore për degën

Asociacioni Bullgar i Lokaleve dhe Shoqata e Lokaleve kundërshtojnë veprimet e qeverisë së përkohshme ndaj biznesit. “Jo vetëm që nuk shihet dëshirë për mbështetje në të ardhmen, por edhe programet ekzistuese janë të ngrirë për arsye të paqarta”,..

27.05.21 16:15 |

Një pemë e madhe ra në qendër të Sofjes

Një pemë e madhe ra në pedonalen e bulevardit “Vitosha” të kryeqytetit. Për fat të mirë, askush nuk u lëndua, megjithëse incidenti ndodhi në një kohë kur shumë njerëz ishin duke ecur në këtë pjesë të bulevardit dhe restorantet me tryeza jashtë ishin..

30.04.21 17:44 |

Kuadrot në turizëm – një nga problemet në këtë degë

Pandemia Covid-19 e shndërroi turizmin në një nga viktimat e saj më të mëdha, duke u përballur me një sërë problemesh të punësuarit në sektor. Ato lidhen si me pasigurinë nëse hotelierët do të kenë sezon të plotë veror dhe dimëror, ashtu dhe me..

27.04.21 11:02 |

Pronarët kërkuan barazi dhe hapjen e restoranteve

Organizatat e degëve të restoranteve dhe objekteve ushqimore shprehën pakënaqësi nga lehtësimi i paralajmëruar i masave për dyqanet e mëdha jo-ushqimore dhe këmbëngulën për hapjen e menjëhershme të pikave të tyre të mbyllura. Më parë,..

25.03.21 15:58 |

Masat mbështetëse do të ndihmojnë më të prekurit nga kufizimet e reja

75 për qind e të ardhurave nga sigurimi do t’u paguhen punëtorëve për periudhën e masave të reja kundër pandemisë. Njerëzit me leje pa pagesë do të kenë të drejta të rezervuara të sigurimit, njoftoi Ministrja e Punëve Sociale Denica Saçeva...

18.03.21 15:28 |

Pronarët e restoranteve duan një bllokim për të gjithë ose për askënd

Askush nuk beson se “bllokimi” do të jetë vetëm 14 ditë. Një bllokadë e tillë është e lejueshme nëse përfshin absolutisht të gjitha objektet dhe institucionet shtetërore. Prandaj, le të ketë një bllokim total dy-javor. Këtë e kërkuan në një..

17.03.21 13:31 |

Shteti është i gatshëm të vendosë çdo masë kundër pandemisë

Mbi 70 për qind nga mostrat për Covid-19 në vend janë të variantit britanik. Nuk ka variant të regjistruar nigerian të virusit, tha në qytetin Kjustendill Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angjellov. Situata në vend është serioze. Në disa rajone..

09.03.21 15:30 |

Protestë e pronarëve dhe nëpunësve të lokaleve në qendrën e Sofjes

Pronarët dhe nëpunësit në lokalet e mbyllura për shkak të masave antiepidemike po zhvillohet një protestë kombëtare përpara Këshillit të Ministrave. Protestuesit insistojnë që të fillojnë punën më 1 shkurt. Aksioni është nën moton "Marsh drejt..

27.01.21 13:46 |

Qendrat e ushqimit hapen më 1 mars

Restorantet dhe lokalet do të hapen më 1 mars. Klubet e natës pas 14 marsit. Këtë e kontraktuan pronarët dhe Ministri i Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov. Nga biznesi njoftuan se hasën mirëkuptim në bisedimet me Ministrin, shkruan faqja e..

26.01.21 15:44 |

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike zgjatet deri më 30 prill. Qeveria miratoi vendimin dhe Kryeministri Bojko Borisov urdhëroi Ministrin e Shëndetësisë të përgatitë një urdhër me afate të përcaktuara qartë për lehtësimin gradual të masave...

26.01.21 15:24 |
Всички новини: днес | вчера