Eмисия новини
от 20.00 часа

73 shkencëtarë bullgarë hynë në renditjen e Universitetit Stanford

73 shkencëtarë nga Universiteti i Sofjes “Shën Kliment Ohridski”, Akademia Bullgare e Shkencave dhe universitete të tjera bullgare hynë në renditjen e shkencëtarëve më të mirë të Universitetit Stanford për vitin 2021. Studiuesit bullgarë nga..

17.11.21 15:58 |

Hapet Nata Evropiane e Shkencëtarëve

Edicioni i këtij viti i Natës Evropiane të Shkencëtarëve zhvillohet më 24 dhe 25 shtator 2021. Ngjarja synon të sjellë studiuesit më afër publikut dhe të tërheqë të rinjtë në karriera shkencore. Duke pasur parasysh epideminë COVID-19, Nata..

24.09.21 09:45 |

Mendohen stimuj për shkencëtarët me botime në revista botërore

Profesorët dhe studiuesit universitar punimet kërkimore të të cilëve janë botuar në revista shkencore botërore me autoritet do të marrin shpërblime për të stimuluar aktivitetin e tyre botues. Kjo parashikohet në Programin Kombëtar të Ministrisë së..

26.04.21 15:57 |
Observatori Astronomik Kombëtar

Përvjetori i Observatorit Astronomik Kombëtar Rozhen

Më 13 mars, Observatori Astronomik Kombëtar “Rozhen” pranë Akademisë Bullgare të Shkencave mbush 40 vjeç. Kompleksi në Rodopet ka 3 teleskopë. Me mjetet e siguruara nga Harta Rrugore Kombëtare për Infrastrukturën Shkencore në Rozhen filloi një..

13.03.21 10:05 |
Всички новини: днес | вчера