Parlamenti vendosi të negociohet me SHBA-në për kapacitete të reja bërthamore

Me 112 vota “pro”, 45 “kundër” dhe 39 abstenime, parlamenti ngarkoi qeverinë të negociojë me autoritetet amerikane për përfundimin e një marrëveshjeje ndërqeveritare për ndërtimin e një kapaciteti të ri bërthamor në Centralin Atomik Elektrik..

13.01.23 10:27 |

Një delegacion nga IMEC në Belgjikë vizitoi Universitetin Teknik në Sofje

Përfaqësues të Qendrës Evropiane dhe Botërore të Kërkimit dhe Zhvillimit IMEC në Belgjikë vizituan Universitetin Teknik në Sofje, njoftoi qendra për shtyp e universitetit. Ata vizituan laboratorët e Qendrës Kombëtare për Mekatronikë dhe Teknologji të..

18.11.22 19:18 |

Për Bullgarinë, Plani i Rimëkëmbjes nuk është vetëm mjete financiare

Projektet e përfshira në Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë duhet të garantojnë zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë bullgare. Për Bullgarinë, plani nuk është vetëm mjete financiare, por një mundësi për modernizimin real të vendit. Kështu..

14.11.22 19:59 |

24 janë pretenduesit për medaljen e artë nga Panairi Ndërkombëtar në Plovdiv

Gati 200 firma dhe kompani nga 12 vende demonstrojnë avantazhet dhe risitë e tyre konkurruese gjatë edicionit të 76-të të Panairit Ndërkombëtar Teknik në Plovdiv. Mbi 60 për qind e pjesëmarrësve në ekspozitë janë kompani të huaja nga Rumania,..

19.09.22 12:27 |

Prezantojnë ekonominë e gjelbër në Panairin Ndërkombëtar Teknik në Plovdiv

Ekonomia e gjelbër me elementët e saj më thelbësorë – efikasitetin e energjisë, elektromobilet, shtëpitë inteligjente dhe digjitalizimin – do të prezantohet në Panairin Ndërkombëtar Teknik në qytetin Plovdiv nga 19 deri më 24 shtator. Kompanitë..

16.09.22 18:37 |

Qendrat STEM në shkolla do të japin akses në shkencë

Fillon krijimi i qendrave STEM në shumë shkolla anembanë vendit, njoftoi ushtruesi i detyrës së Zëvendëskryeministrit për Menaxhimin e Fondeve Evropiane, Atanas Pekanov. Si kurrikul, STEM bazohet në idenë e të mësuarit të fokusuar në katër..

15.09.22 17:19 |

BE po diskuton një paketë të re sanksionesh kundër Rusisë

Përfaqësuesit e përhershëm të vendeve të BE-së do të diskutojnë më 18 korrik propozimet e Komisionit Evropian për sanksione të reja kundër Rusisë, njoftoi AFP. Paketa e gjashtë e sanksioneve përfshin ndalimin e importeve të arit nga Rusia dhe..

18.07.22 09:32 |

Shkencëtarët bullgarë dhe ndërkombëtarë po krijojnë një homolog digjital të Oqeanit Botëror

Një ekip shkencor i Universitetit Teknik - Varna merr pjesë në projektin në shkallë të gjerë ILIAD, qëllimi i të cilit është krijimi i një homologu digjital të Oqeanit Botëror, i cili lejon komunikimin e njëkohësishëm me sistemet dhe modelet nga..

14.07.22 14:16 |
Liljana Dvorjanova

Liljana Dvorjanova përvetëson në tablotë e saj pamje nga portrete të Rilindjes

Të shikosh në të tashmen përmes syve të njeriut të Rilindjes dhe prej kësaj të linden histori nga bota jote imagjinare - një amalgamë të tillë të së shkuarës, së tashmes dhe të imagjinatës “e përzien” pikëtoja Liljana Dvorjanova në ekspozitën e..

20.06.22 07:15 |

Versioni rus i alfabetit cirilik, i ngulitur në kompjuterë dhe pajisje celulare, tashmë ka një alternativë

Një nga diskutimet e shumta për shfaqjen e shkrimit bullgar është se kush është krijuesi i vërtetë i tij. Duke mbërritur në Moravinë e Madhe, me kërkesën e Princit të saj Rostisllav drejtuar Perandorit bizantin Mihaill III, Vëllezërit e Shenjtë..

14.06.22 13:21 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна