Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Настроение с Лили

Предаването представя ретро хитовете от 30-те, 40-те, 50-те, 60-те,70-те, 80-те и 90-те години, събрани в различни рубрики: „Хайде на път”, „Семейните групи”, „Любовните песни”, „Кинохит”, „Три от три”, „Малко поезия”, „Малко история”, „Преди и сега” и др.

Идеята идва от великата мелодия на Глен Милър - „В настроение” (“In the mood”). Хубаво настроение, интересна информация за създателите на песните и техните изпълнители; спомени и исторически факти за определена епоха, поднесени от водещата Лили Друмева.

Една възможност за слушателите да чуят любимите си хитове, да научат любопитни неща за тях, да се върнат назад във времето и да си спомнят хубавите моменти от живота. Наблягме на фундаментални музикални стилове като: boogie-woogie, ragtime, hot jazz, swing, blues, rock en’ roll, soul, disco, new wave, funk, easy listening, evergreens както и български шлагери от богатия фонд на БНР.

Слушайте всеки четвъртък, от 23:00 часа.

Лили Друмева е с голям опит в музикалния бранш – 15 г. бендлидер и мениджър на единствената кънтри група в България – Lilly of the West, продуцент на 9 албума. Професионален радио и телевизионен водещ (ББС, Ретро радио, Радио София, ББТ), музикален журналист и колектор на музика.

За контакт: lilidrumeva@gmail.com, 0888 660990

Публикации

"Delta Roosters" за алфата и омегата на дебютния си албум “Blues and Rhytm”

Антон Серкеджиев и Петър Георгиев (Пешето) от група Delta Roosters гостуват в предаването по повод излизането на дебютния албум “Blues and Rhytm”. Те ще разкажат за песните, по-голямата част от които са написани от самите тях на български език...

публикувано на 20.06.19 в 10:35

Хитовете на 80-те и 90-те години не омръзват

Днес отново ще се върнем назад във времето, за да чуем в предаването страхотни хитове отпреди 20-30 и повече години - епоха, в която се създава качествена и стойностна музика, която още слушаме с удоволствие. 80-те и 90-те години са времето на поп..

публикувано на 13.06.19 в 10:25

Песни на Елтън Джон по повод новия биографичен филм Rocketman

Днес предаването е посветено на великия британски певец, чийто живот е пресъздаден в новия музикален филм Rocketman . Лентата излезе на 16 май тази година и бе представена за първи път на фестивала в Кан. Последваха премиери във Великобритания ( 22..

публикувано на 06.06.19 в 10:25

Златните ретро хитове от 50-те до 90-те години

В предаването очаквайте евъргрийни от 50-те, 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години - време, когато се създава най-хубавата музика, която слушаме и днес. Сред артистите в плейлистата са Еди Кокран, Бил Хейли, Пол Анка, Елвис Пресли, Джери Лий Луис и Бъди..

обновено на 09.05.19 в 11:21
Обичаният Стинг ще видим в България и тази година

Най-успешните руси мъже в музиката

Днес в предаването ще звучат хитове на някои от най-успешните русокоси певци от близкото минало. Русата коса определено привлича вниманието, а когато красивата визия е подплатена и с талант, нещата се получават. Ето някои от най-талантливите..

публикувано на 18.04.19 в 10:25
Е, няма как Деби Хари да е с друга коса, след като е вокалистка на група с името

Блондинките имат успехи и в музиката

Днес в предаването "Настроени с Лили" ще звучат хитове на певици от близкото минало, всички - блондинки. Русата коса определено привлича вниманието, а когато красивата визия е подплатена и с талант, нещата се получават. Ето някои от..

публикувано на 11.04.19 в 10:25
Кой кого играе във филма

Песни на Queen в „Настроение с Лили“

Днес фокусът ще бъде върху  Queen  по повод премиерата на новия музикален филм „Бохемска рапсодия“. Лентата разказва историята на легендарната британска група и е направена с много любов към тяхната музика и уважение към личността на Фреди Меркюри...

публикувано на 08.11.18 в 10:25
 Фиона Бойс

Срещи с австралийската блус звезда Фиона Бойс и хърватския певец и композитор Ведран Иворек

Днес в предаването звучи музика в стиловете блус и рок. Австралийската блус звезда Фиона Бойс идва в България за два концерта на 20 и 21 октомври. Тя даде интервю специално за Радио София, където разказва за кариерата си и интересни случки от живота..

публикувано на 11.10.18 в 10:20

Краси Йорданова и Йордан Марков гостуват в „Настроение с Лили“

Днес в предаването гости ще бъдат двама български естрадни певци, които ще представят нови песни. Краси Йорданова е певица с дълъг опит и международна кариера. Наскоро тя се завърна от САЩ и подготвя нов албум. Йордан Марков е млад, талантлив певец който..

публикувано на 27.09.18 в 12:10

Срещаме се с Васко Громков – диджей, журналист, актьор и автор на песни

Днес в предаването гост ще бъде Васко Громков. Поводът е издаването на новата му книга „Аз бях DJ” . Васко е известен не само като диджей, той е и журналист, актьор, автор на песни. Очаквайте интересен разговор за професията „диджей“ на фона на..

публикувано на 13.09.18 в 10:20