Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Чистят улиците в Благоевград с прахосмукачка на колела

Нова сметосъбираща машина на общинската фирма "Биострой" почиства центъра на Благоевград, съобщи БГНЕС.

Събирайки с въртящите се четки дребните отпадъци по улицата, машината събира и прахта, която обаче изхвърля обратно от своеобразния си комин на покрива.

Проблемът при събирането на падащите есенни листа е още по-сериозен, защото прахосмукачката не може да ги поеме във вътрешността си, заради тесния входен отвор.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андон Балтаков

Андон Балтаков напуска БНР

Генералният директор на Българското национално радио обяви в писмо до служителите на медията, че е подал молба за предсрочно прекратяване на договора му за управление, считано от 6.08.2021 година.  „Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари", съобщи Андон Балтаков. "За мен беше и привилегия, и..

публикувано на 02.08.21 в 17:45
Снимката е илюстративна

Голям пожар гори в Пернишко

Голям пожар гори в гората над пернишкия квартал "Тева", в частта ѝ към село Големо Бучино. Пламъците са обхванали  голям периметър, а силният южен вятър го прави непредсказуем,съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров. На място са всички налични екипи на пожарната, а  Общината помага с водоноски. Организират се и доброволци в помощ на огнеборците...

публикувано на 02.08.21 в 17:36

Детското лято стартира днес в Столичната библиотека

„Детско лято в Столична библиотека“ е кампания от инициативи в Детския център и Американския център на Столичната библиотека. Те са предназначени за деца от 5 до 15 години.  Програмата стартира днес и продължава до 31 август с различни събития всеки ден. Посещенията са безплатни , но е необходимо предварително записване. От Столичната..

публикувано на 02.08.21 в 14:27

Заради горещините в София раздават вода и оросяват улиците

Заради горещините на 2 и 3 август Столичната община организира раздаване на безплатна минерална вода на три пункта. Пунктове са от 13.00 часа на Орлов мост при езерото Ариана, на площад „Света Неделя“ и в градината на НДК при пилоните. Водата ще се предоставя до изчерпване на наличните количества. Инициативата се организира от Столичната община чрез..

публикувано на 02.08.21 в 14:11

Близо половин София остава без топла вода

Близо половин София остава от 2 август без топла вода. Предстои планирано спиране на ТЕЦ „София Изток” от 2 до 11 август. То ще засегне 6 274 абонатни станции. В същото време, но само за период от 7 дни – от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон „София“. От около 4400 абонатни станции в топлорайон „София”, по време на..

публикувано на 02.08.21 в 10:24

Изтича срокът за плащане на данъци за второто тримесечие на 2021 г.

На 2 август изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на 2021 г. Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета. Най-бързо и лесно..

публикувано на 02.08.21 в 08:48

Тройно повече автобуси до Витоша от 2 август

От 2.08.2021 г.  се обединяват  автобусни линии № 93 и № 66 в линия № 66 , като се запазва движението по маршрута  „Зоопарка - хотел Морени“ , съобщиха от Столичната община. Целта на сливането е да бъдат осигурени почти три пъти повече курсове в делничните дни  до Морените и Драгалевски манастир . По този начин ще се увеличи възможността..

публикувано на 30.07.21 в 18:40