Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен афиш

На голяма сцена в Народния театър можете да видите постановката на Александър Морфов „Хъшове“. В главните роли: Валери Йорданов, Петър Попйорданов, Руси Чанев и Валентин Ганев.

В камерната зала на театъра – „Ръкомахане в Спокан“ от Мартин Макдона. Постановката е на Явор Гърдев.

На сцена Сълза и смях ще се заредите с добро настроение с любовната комедия „Боси в парка“, с участието на Антоанета Добрева – Нети и Стефан Спасов.

От Театъра на Армията покана е за „Евгений Онегин“ в постановка на Стайко Мурджев. Главата роля е поверена на Иван Радоев.

Характери“ на Камен Донев можете да видите в Сатиричния театър, където Пламен Сираков Нона Йотова и Кирил Кавадарков са само част от колоритните персонажи на тази семейна буря.

В театър 199 ви очаква най-новото заглавие от репертоарния афиш - комедията „Дуети” от нашумелия британски драматург Питър Куилтър. В представлението, което е букет от забавни новели на тема обич, всички роли се изпълняват от актьорите Силвия Лулчева и Владимир Пенев.

На сцената на Музикалния театър, в 19,00 часа започва мюзикълът „Лелята на Чарли“. Постановката е на Иван Панев, диригент - Огнян Митонов.

От 21:00 ч. в кино „Влайкова” (ул.”Иван Асен II” №11) тази вечер ще има музикално събитие под "шапката" на фестивала Alarma Punk Jazz. Featuring Yourself са Тимо Кьолер (барабани), Кай Петерсен (вокали, бас, синт) и Матиас Франк (вокали, китара, синт). Гравитират между мелодичния пост-пънк и дарк-атмосферик изстъпленията. В музиката им могат да се открият влияния както от световната класика в лицето на Husker Du и Joy Division, така и някои на пръв поглед комерсиални структури, които обаче дълбаят в мозъка при по-внимателно вслушване. Записвали са и за мейджър лейбъл, но дълбоката им същност си остава DIY. В момента са на голямо турне, с което представят първия си пълнометражен албум Inner Underground, който излезе на 24 февруари т.г. Концертът им в рамките на „Аларма Пънк Джаз” е малко географско отклонение от маршрута на турнето им, направено специално за да дойдат на нашия фестивал. С тях пътува самият Пол Томи-Рус от La Chambre Du Chat, култов DIY-промоутър от Румъния, живата връзка на „Аларма” с групи като Jeniferever, Soviet Soviet, The Swan Bride, Sister Gracie и Low-Fi, станали любими на нашата фестивална публика през последната година-година и половина.
Специално за събитието „Аларма Пънк Джаз” има и два подаръка за публиката – томбола, в която двама от присъстващите на концерта във „Влайкова” ще спечелят безплатен пропуск за концерта на Marky Ramone на 11 април в RBF, и участието на друга една дарк-формация – наполовина от Мюнхен, наполовина от София – Iliana & Rosenquarzexpress ( известни понякога и като „Радиоактивните вълци”).
Концертът ще се предава пряко по програма „Христо Ботев” на БНР от 21:30 ч. Повече информация на: www.facebook.com/alarmapunkjazzfest и www.bnr.bg

Столичната община, Дом на културата "Искър" и Българското национално радио организират на 5 април от 18.00 часа в Първо студио концерт-награждаване на отличените произведения от конкурса за композиция, посветен на 60-годишнината на Софийския духов оркестър. Гост-диригент е Иван Стоянов. В програмата: Петър Петров, Любомир Денев /старши/, Любомир Денев /младши/, Васил Бележков, Самуил Павлов и Митко Петров. Входът е свободен.

На 5 и 6 април в зала 1 на НДК почитателите на танцовото изкуство ще могат да видят звездите на Националния балет на Испания. Великолепните танцьори ще представят две от най-прекрасните си творби – „Dualia“ и „La leyenda“. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim и в билетния център на НДК, цените са от 40 до 50 лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Пред сградата на Столична община се провежда протест срещу спирането на възстановяването на Мемориала на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк в парка на Националния дворец на културата, 11 юли 2024 г.

Протест заради проекта за Войнишкия паметник

Въпреки отмененото решение, протестиращи се събраха пред сградата на Столичния общински съвет заради решението на кмета Васил Терзиев да се спре проектът за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия. Протестът се организира от граждани и е подкрепен от ВМРО. Те посочиха, че решението на Терзиев може да е оттеглено, но не било..

публикувано на 11.07.24 в 11:05
Досега йеромонах Йоан беше игумен на Руенския манастир

Йеромонах Йоан става протосингел на Софийската св. митрополия по искане на патриарх Даниил

Игуменът на Руенския манастир "Св. Иван Рилски" йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската света митрополия. Това става по личната молба на Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил на заседанието на  Светия Синод на Българската православна църква. На заседанието е решено за назначаването за първи викарен епископ на..

публикувано на 10.07.24 в 18:37

Комисии в СОС обсъждат нови ръководства на общинските дружества

Три комисии в Столичния общински съвет обсъждат смяна на ръководствата на общинските търговски дружества. От ГЕРБ-СДС и "БСП за България" обявиха, че са готови да се разделят с Димитър Дилчев, Слав Монов и професор Стоян Братоев, ръководители на Центъра за градска мобилност, на "Столичен автотранспорт" и на "Метрополитен". Докладът ще..

публикувано на 10.07.24 в 15:50

Столичната община ще финансира инвитро процедури на 21 хетеросексуални двойки

От 28 кандидатствали двойки, 21 са одобрени за финансиране на инвитро процедури с донорски яйцеклетки по Програмата "Инвитро", съобщават от Столична общината. Решението за одобрените двойки е взето на последното заседание на специалния Програмен съвет, разглеждащ документите на кандидатствалите двойки. В Съвета участват акушер-гинеколози..

публикувано на 10.07.24 в 14:46

Разпит на свидетели по делото за смъртоносната катастрофа край Своге

С разпит на свидетели в Софийския окръжен съд започна делото за тежката катастрофа край Своге, в която през 2018 година загинаха 20 души, а други 10 бяха ранени. Преди процеса да успее да започне на първа инстанция, обвинителният акт беше връщан три пъти на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. Подсъдими, освен шофьорът на..

публикувано на 10.07.24 в 10:35

Доброволци на БЧК ще раздават вода заради днешните горещини

Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код за опасни горещини днес доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават безплатно бутилирана минерална вода на граждани в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч . в два пункта: НДК - входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото;..

публикувано на 10.07.24 в 07:59

До 12 чàса без вода в 13 блока на столичния ж.к. "Гоце Делчев"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности в ж.к. "Гоце Делчев", от "Софийска вода" предупреждават, че на 10 юли (сряда) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на абонатите, живеещи в: ж.к. "Гоце Делчев" – бл. 255, бл.255а, бл.255б, бл.256, бл.256а, бл. 256б, бл.257, бл.257а, бл.257б, бл.258, бл.259, бл.260,..

публикувано на 10.07.24 в 07:55