Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуряват допълнителен транспорт за Задушница

На 2 юни ще бъде осигурен допълнителен градски транспорт за отбелязването на Задушница, съобщиха от Столичната община.

От 8.00 до 16.00 ч. ще бъдат разкрити временни трамвайни линии с номера 1А - от кв. "Иван Вазов" до кв. "Орландовци", 7А - от ж.к. "Борово" до кв. "Орландовци" и от пл. "Журналист" до кв. "Орландовци".

От 8.00 до 16.00 ч. се разкрива временна автобусна линия с номера 83А - за гробищен комплекс "Бакърена фабрика" и маршрут от КП "Бенакс" по маршрута на автобусна линия с номер 83 до бул. "Ломско шосе", ул. "Бели Дунав" и по ул. "Хан Кубрат" по маршрута - двупосочно. Разкрива се временна автобусна линия с номер 108А за гробищен комплекс "Бакърена фабрика" и маршрут от ж.к. "Люлин-5" от бул. "Сливница" по ул. "Адам Мицкевич", ул. "Бели Дунав", ул."Хан Кубрат", ул."Христо Силянов", бул. "Ломско шосе" - двупосочно.

От 8.00 до 16.00 ч. ще се движат и временни автобусни линии с номера 18А - от автостанция "Орландовци" до гробищен парк "Малашевски гробища", линия с номер 79А - от надлез "Надежда", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Д. Николаев", бул. "Вл. Вазов", ул. "Тодорини кукли", ул. "Река Велека" и от бул. "Вл. Вазов" по маршрута двупосочно, линия 86А - от автостанция "Малашевци", ул. "Резбарска", пл. "Сточна гара", бул. "Сливница" и от бул."Христо Ботев" - по маршрута двупосочно, линия 90А - от автостанция "Изток", бул. "Ботевградско шосе", ул. "Александър Екзарх", ул. "Река Велека", ул. "Васил Кънчев" до гробищен комплекс "Малашевци".

Автобусите с номера 64 и 86 и 260 ще се движат с намален интервал на движение.

Определят се места за паркиране на превозните средства на посетителите на гробищните паркове. В района на Централни гробища това са платната на ул."История Славянобългарска" и ул."Заводска", в района на гробища "Бакърена фабрика" - по платната под подлеза на ул."Адам Мицкевич", в района на гробища "Малашевци" - по платната на ул."Резбарска" между ул."Васил Кънчев" и бул."Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул."Жак Дюкло".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва Празникът на черешата в Кюстендил

В Кюстендил с приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, които ще бъдат раздадени на пл. "Велбъжд", тази вечер започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни. Организатори са Общината и Институтът по земеделие край града, който готви изложба с авангардни сортове череши. Ще участват и над 30 читалища, кметства,..

публикувано на 28.06.24 в 13:53
Васил Терзиев

Столичният кмет категоричен: Ако бъдем осъдени – глобите ще ги платя лично!

Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че ако съдът реши, че трябва Столичната община да бъде глобена за промяната в организацията на движението в центъра на София, той лично ще плати глобата. "Ситуацията е безумна. От един малък проблем стана голям. Ние сме се съобразили с решението и спряхме работа. Не е поставено нито едно ново колче и няма..

публикувано на 28.06.24 в 10:11

В София се живее по-добре от м.г., а Виена пак е най-добрият град за хората

София е на 103-то място в световна класация със 173 града, в които животът е най-добър. В сравнение с 2023-а, българската столица се изкачва с 5 позиции в годишното подреждане на британското сп. "Икономист" (The Economist). За поредна година Виена оглавява престижната класация (2018-20 г. и след 2022 г.). Индексът оценява условията за..

публикувано на 27.06.24 в 17:37

Зарибиха реките Бистрица и Искър с балканска пъстърва

С около 10 хиляди екземпляра балканска пъстърва бяха зарибени реките Бистрица и Искър в селата Говедарци, Радуил и Марица, Бели Искър, както и в самия Самоков. Това се прави традиционно всяка година по повод 27 юни - Ден на риболова. Рибите в реките в Самоков пуснаха децата от училищата и детските градини, заедно с кмета на община Самоков..

публикувано на 27.06.24 в 16:46

Въвеждат режим на водата в Радомир

Режим на водата въвеждат в Радомир. Заповедта ще бъде готова още днес, каза кметът Кирил Стоев. Заради честите аварии по довеждащия водопровод водоподаването в града е нарушено. "12 аварии е имало по водопровода само от петък досега. Половината град е без вода", каза кметът. Съгласно подготвената заповед за въвеждането на режим, временно вода ще се..

публикувано на 27.06.24 в 14:25
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Благовест Георгиев: Няма да подавам оставка от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, чието име нашумя след участието му в катастрофа през април, няма да подава оставка. Тя беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност. Общински съветник от София – участник в катастрофа. Опитал да напусне местопроизшествието..

публикувано на 27.06.24 в 13:39

МВР ще глоби Столичната община, че не отменя новата организация на движението в центъра

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов: "Срокът, който сме дали, е до днес. Тук нищо не се случва. Това, което предстои от наша страна, е санкция по Закона за движение по..

публикувано на 27.06.24 в 13:05