Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се временна организация на движението заради Софийския маратон

Въвежда се временна организация на движението заради Софийския маратон на 21 октомври, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Маратонът ще продължи от 10.00 до 15.00 часа. Той ще започне от западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски" и ще премине по западното пътно платно на бул. "България", източното пътно платно на бул. "Витоша", ул. "Янко Забунов", бул. "Петко Каравелов", източното пътно платно на бул. "България", източнотопътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до националния стадион "Васил Левски", където е финалът.

От 8.00 до 15.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул."Цар Освободител" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен", ул. "Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков" между бул. "Пейо Яворов" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "България" между ул. "Проф. Фритьоф Нансен" и ул. "Петко Ю. Тодоров", ул. "Бяла Черква", северна крайна дясна лента между бул. "Петко Каравелов" и бул. "Витоша", бул. "Черни връх" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Свети Наум" и бул. "Патриарх Евтимий". Изключение правят автобусите от линиите с номера 94 и 102 и трамвайните мотриси от линия номер 6. Забранява се движението и по бул. "Петко Каравелов" между ул. "Бяла черква" и бул. "България", бул. "Витоша", източното платно между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Бяла черква".

От 8.00 до 15.00 часа частично ще се променят маршрутите на автобусна линия номер 9 /в посока към пл. "Орлов мост"/ - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка" и по маршрута си. Автобусите ще спират на временна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50 м следбул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Автобусите по линия номер 72 ще се движат в посока към ж. к. "Западен парк" - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски" и по маршрута си, а в посока към хотел "Плиска" - от ул. "Св. Георги Софийски", по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си.

Автобусите по линия номер 75 ще се движат до Военна академия. Те ще спират на временна спирка на моста след левия завой в посока към автостанция "Гео Милев".

Автобусите по линия номер 76 ще се движат в посока към ж. к."Гоце Делчев" - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", бул. "България" и по маршрута си. В посока към ж. к. "Младост 4" - по бул. "Акад. Иван Е. Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Автобусите по линия номер 84 ще се движат от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой при ул. "Шипка", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. Автобусите ще спират на сп. "Военна академия" в посока към "Орлов мост".

Автобусна линия номер 94 продължава по бул. "Васил Левски", обратен завой на паметника "Васил Левски", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Проф. Фритьоф Нансен", по бул. "Черни връх" и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите по линия номер 204 ще се движат в посока към ж. к. "Борово" - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", по бул. "България" и по маршрута си, а в посока към ж. к. "Дружба 2" - от бул. "България" по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. "Орлов мост" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" за автобусните линии с номера 280 и 306 в посока към ж. к. "Борово".

Автобусите по линия номер 604 ще се движат в посока към институт "Пирогов" - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", бул. "България" и по маршрута си. В посока към гара "Искър" - от бул. "Пенчо Славейков" наляво по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. "Орлов мост" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" за автобусните линии "280" и "306" в посока към институт "Пирогов".

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охраната на маратона, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища и пропускане на превозните средства на масовия градски транспорт на кръстовищата на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" с ул. "Проф. "Фритьоф Нансен", с бул. "Черни връх" и с ул. "Граф Игнатиев".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

АПИ: Движението на детелината на бул. "България" не може да бъде пуснато

Движението на детелината на бул. "България" в столицата не може да бъде пуснато, докато не се осигури безопасното преминаване, съобщиха от Агенция Пътна Инфраструктура. Причината е, че АПИ не може да съгласува предложената от Столичната община временна организация на движението. От агенцията уточняват, че Столичната община няма право да..

публикувано на 18.10.24 в 19:33

СДВР е готова за столичното футболно дерби в събота

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща от между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА-София" , която ще се проведе на 19 октомври от 15:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" . Феновете на символичния домакин „Левски“ ще бъдат..

публикувано на 18.10.24 в 16:36

Обвиниха в умишлено причиняване на смърт непълнолетния младеж, пребил до смърт жена в Перник

В умишлено причиняване на смърт е обвинен 17-годишният младеж, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, съобщиха от прокуратурата. Тежкото престъпление беше извършено на 29 юли т.г., когато 56-годишната жена бе нападната и жестоко пребита докато пие кафето си. Тя е удряна многократно с юмруци и ритници по тялото и главата...

публикувано на 18.10.24 в 12:47

Изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции в ЦИК

В 17.00 часа днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват exit-poll проучвания в изборния ден, съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК). Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20.00 ч. Резултатите от допитвания до общественото мнение за..

публикувано на 18.10.24 в 12:17

"Градината на донорите" зад НДК се обогати с 16 рози

Цветя в памет на донорите на органи бяха засадени в "Градината на донорите" зад НДК. "Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г.", каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. - Отдаваме почит към хората, дарили органи след..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и бул. “Тодор Каблешков"

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и “Тодор Каблешков". Ремонтите в района предизвикаха засилен трафик, задръствания и недоволството на шофьорите в София. Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. “Емилиян Станев“ до ул. “Луи Айер“ с временна организация на движението.

публикувано на 18.10.24 в 08:48
Снимки: Делян Георгиев

Цитати и графити приятно изненадват пешеходци в подлез на ж.к. "Изток"

Подлезът на спирка ж.к. "Изток" е напълно преобразен - пребоядисан и изрисуван, установиха жители и пешеходци в столицата. Стенописите са под надслов “Change over Challenge”. След предварително обсъждане с три отделни фокус групи – студенти, доброволци от квартала и артисти, са избрани цитати, сред които на българския филантроп Евлоги Георгиев,..

публикувано на 17.10.24 в 13:10