Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Семерджиев: Подал съм си оставката

Аз съм си подал оставката и най-вероятно от утре няма да присъствам на заседанията. Комисията може да работи без когото и да е от нас. Колегите са тук и продължават да работят. Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред на БГНЕС.

"Имам нужда от време да осмисля това, което става. Нямам какво повече да кажа по проблема. Следващият път най-вероятно ще общувате с друг", добави той.

Вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи на Министерския съвет да освободи от длъжност председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. "Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС", се казва в краткото съобщение от МС и се уточнява, че "това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи". Промените се налагат във връзка с транспонирането на европейските правила за вътрешен енергиен пазар.

За последните шест месеца министерството на икономиката, енергетиката и туризма е изпратило три писма, до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, в които заявява, че комисията трябва да ускори максимално процедурата по приемането на промените в наредбите, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, защото страната ни е заплашена от наказателна процедура от ЕК, се казва още в съобщението.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инспектори са премахнали близо 200 незаконни антипаркинг съоръжения

От началото на годината до тази седмица след извършени проверки са били премахнати близо 200 незаконни антипаркинг съоръжения, съобщиха от Столичния инспекторат. Един от последните случаи е от бул. "Янко Сакъзов", където неправомерно е била поставена табела с надпис "Гараж" и тя е възпрепятствала паркирането на други автомобили. От Инспектората..

публикувано на 24.07.24 в 12:40

Обсъждат сливането на столичната IV МБАЛ с Втора градска болница

Сливането на Четвърта градска болница в София с Втора градска болница ще бъде обсъдено на днешното заседание на Комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет. Според доклада Четвърта градска болница е в усложнено финансово състояние и с недостиг на медицински кадри. Предвижда се прехвърляне на отделенията по урология и хирургия от нея..

публикувано на 24.07.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Нощният влак от София за Варна дерайлира в Своге

Нощният влак от София за Варна дерайлира в Своге, съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал минути след полунощ, когато композицията е навлизала в гарата. При преминаване през стрелка от релсите е излязла част от първия вагон. Въпреки инцидента не е имало предпоставки за риск за пътниците. Пътниците са извозени с друга композиция до Мездра, след..

публикувано на 24.07.24 в 08:13

ВАС остави в сила ограниченията за използване на фойерверки в София

След две години обжалвания и 4 съдебни решения София спечели съдебната битка за приемане промени в Наредбата за обществения ред, с които се ограничава използването на пиротехнически изделия на територията на Столичната община, съобщава общинският съветник Георги Георгиев. По негова инициатива преди 2 години се подготвени промени, в които е..

публикувано на 23.07.24 в 18:18

ПФК "Левски" погаси главницата по дълга си към Столичната община

Футболния клуб "Левски" погаси главницата по дълга си  към Столичната община.  Платената сума е в размер на 1 370 000 лева, съобщават от лагера на "сините". През април т.г. клубът плати и главницата от дълга към Националната агенция по приходите. След днешната вноска към Столичната община "ПФК Левски" няма лихвоносни задължения към..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Повишението на средната скорост на столичния градски транспорт е опасно, според ЕЦТП

От 1 юли средната скорост на движение по част от линиите на градския транспорт в София е повишена. Според Европейския център за транспортни политики това е опасно за хората. От сдружението настояват общината да обясни как промяната е съобразена с пътните условия. В един автобус на градския транспорт се движат между 50 и 100 души...

публикувано на 23.07.24 в 15:09
Дейностите започнаха в края на март т.г.

Съд спря премахването на незаконни постройки на яз. "Искър"

Премахването на незаконните постройки край брега на язовир "Искър", с което Столичната община започна принудителното събаряне на незаконни постройки, е спряно с определение на Окръжен съд – Перник, съобщават от Столичната община. Така се блокира изпълнението на три заповеди на главния архитект на София, влезли в сила и подлежащи на изпълнение..

публикувано на 23.07.24 в 11:27