Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова настоя пред премиера за нова наредба, която да позволи изграждането на още един приют за кучета

Кметът на София Йорданка Фандъкова настоя при днешната си среща с министър-председателя Марин Райков, Министерството на земеделието да приеме възможно по-бързо нова наредба, с която да се позволи изграждането на още един приют за безстопанствени кучета. Кметът Йорданка Фандъкова:

„Столична община има приета програма, която изпълнява, за справянето с проблема с кучетата, който съществува от 20 година в този му вид. Миналата година, благодарение на огромните усилия и настояване, беше променена наредбата за изграждане на приюти, благодарение на която ние успяхме не за 6 млн. лв., а за 1 млн. лв. да построим приют за 1000 кучета – най-големият в страната. За съжаление обаче тази наредба беше оспорена, а в момента аз направих среща с министъра на земеделието и настоявам спешно да бъде приета новата наредба, която да ни позволи да изградим втория етап на приюта, който е за още 1000 кучета, заедно с всички останали мерки, включително кастрацията на дворните кучета, кучетата по промишлените обекти, които са източникът на бездомните кучета, да можем по-бързо да се справим с това огромно предизвикателство и за мен най-трудният проблем в София“.

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служители в столичния градски транспорт на протест в сряда

Утре (9 октомври) работници в столичния градски транспорт ще протестират пред сградата на Столична община. Причините са неизпълнение на споразумение за сътрудничество от страна на кмета и отказ от въвеждане на т.нар. километричен бонус за водачите, както и бонус на всички други работници от столичния авто- и електротранспорт.  Протестиращите негодуват..

публикувано на 08.10.24 в 18:23

35 нови хибридни тролейбуса ще обслужват столичани

35 нови хибридни тролейбуса ще обслужват столичани, съобщиха от „Спаси София“. Модерните тролеи ще могат да се движат и по участъци без контактна мрежа, както и да се зареждат по време на движение. "С тях ще удължим тролейбусните маршрути и ще осигурим екологичен и тих транспорт в квартали като "Люлин“, "Младост“, "Надежда“, "Враждебна“ и др. В..

публикувано на 08.10.24 в 14:06
Здравко Здравков

Арх. Здравко Здравков е новият началник на РДНСК – София

Арх. Здравко Здравков е новият началник на Регионалната дирекция Национален строителен контрол в София. Това съобщиха от ДНСК. Конкурсът е проведен на 1 октомври. "Списъкът на допуснатите кандидати е публикуван на електронната страница на ДНСК. Въз основа на резултатите от проведения конкурс арх. Здравко Здравков е кандидатът,..

публикувано на 08.10.24 в 12:30

Правителството одобри още 200 млн. лв по бюджета на ДФ „Земеделие“ за 2024 г.

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лева по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2024 г. Правителственото постановление за допълнителните средства беше прието неприсъствено в последния ден на изминалата работна седмица. Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи ...

публикувано на 08.10.24 в 07:45
Владимир Малинов и Васил Терзиев.

Васил Терзиев: Няма риск за отоплителния сезон в София

Няма риск за отоплителния сезон в София, увери кметът Васил Терзиев след среща с министъра на енергетиката Владимир Малинов. От "Булгаргаз" няма да спират подаването на газ за общинското дружество, което има текущи задължения от 830 милиона лева. Столичната топлофикация дължи още 800 милиона на България енергиен холдинг.  Начертан е..

публикувано на 07.10.24 в 10:54

Готвят протести заради напрежението сред служителите в столичния градски транспорт

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни действия заради нарастващо социално напрежение сред работещите в столичния градски транспорт, съобщиха от синдикалната централа.  Окончателно: С 15 млн. лева заем ще бъде подпомогнат столичният градски транспорт Оттам настояват да бъде изпълнено подписаното..

публикувано на 07.10.24 в 08:09

Температурите спадат заради студен атмосферен фронт, може да вали

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и над източните райони ще се увеличи, ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите през деня в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. По преминаването на..

публикувано на 05.10.24 в 07:55