Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затруднено движение на магистрала "Хемус" поради смяна на оградни мрежи

Снимка: архив, БГНЕС
Временно ще бъде затруднено движението на автомагистрала "Хемус" в посока София от км 14 до км 15 поради смяна на оградни мрежи. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението е ограничено в активната лента до приключване на ремонтните дейности. Водачите да се движат с повишено внимание.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦГМ предупреждава за измама с безплатни карти за пътуване

От Центъра за градска мобилност отново предупредиха за измама с безплатни едногодишни карти за пътуване в София. Информацията се разпространява в социалните мрежи. От общинското дружество съветват да не се отваря линка към информацията и да не се предоставят лични данни. Условията за издаване на карти за обществения транспорт в столицата..

публикувано на 19.08.24 в 12:53
Румен Радев

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината –..

публикувано на 19.08.24 в 11:35

4 от климатизираните германски вагона тръгват между София и Варна

От днес четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10,00 ч.  Други 4 ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09,25 ч.  Двете композиции с климатизирани вагони ще пътуват всеки ден и ще се движат по маршрут София-Пловдив-Варна и..

публикувано на 19.08.24 в 08:23
Проф. Вили Лилков

Проф. Вили Лилков предлага да бъде изграден паметник на инж. Иван Иванов

Да бъде издигнат паметник на инженер Иван Иванов в София, предлага общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков. Решение за това има още преди 13 години, което до този момент не е изпълнено. Инж. Иванов е кмет на столицата в периода май 1934 - 9 септември 1944 година. "Паметникът да се разположи до метростанция "Стадион "Васил..

публикувано на 18.08.24 в 07:50
Снимката е илюстративна, архив.

Трамвай е блъснал мъж в района на бул. "Никола Петков" и "Цар Борис III"

Трамвай е блъснал мъж в София, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 13:00 часа в района на бул. "Никола Петков" и "Цар Борис III". Мъжът, за когото се смята, че е скитник, е откаран с наранявания в "Пирогов". 

публикувано на 16.08.24 в 14:25

Лекарите в "Пирогов" спасиха 16-годишно момче след тежко ПТП

16-годишно момче води нов живот след тежка катастрофа край Самоков, претърпяна преди 2 месеца. След ПТП-то момчето е транспортирано по спешност в София, настанено  е в Детската реанимация на "Пирогов", където лекарите правят и невъзможното, за да го върнат към живот. Мултидисциплинарният екип специалисти не се отказва, следват интензивно..

публикувано на 16.08.24 в 13:00

Три български филма прожектират в столичния парк "Света Троица"

Поредицата от летни кина по парковете из цяла София продължава с подбрани програми от най-новото и актуално по големите фестивални сцени късометражно кино , напомнят от Кинематограф.BG. Програмата се реализира със съдействието на Столичната община и цели да подкрепи младите български кинотворци, осигурявайки им достъп до голям екран, както и..

публикувано на 16.08.24 в 12:08