Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка на 2 декември

Снимка: Георги Нейков

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заледени, почистени и обработени, съобщиха от СБА.

Намалена е видимостта поради мъгла до 50 м в района на Разлог и Г. Делчев; до 100м в района на Враца до 150 м на АМ Хемус, Банкя

АМ "Тракия": област Пазарджик: При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път ІІІ-8402 към с.Церово.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Алтернативен маршрут: В посока София - Пловдив: АМ "Тракия" при пътен възел "Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в АМ "Тракия".

В посока Пловдив – София: АМ "Тракия" при пътен възел "Церово" по път III-8402 Септември-Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел "Мирово" и включване в АМ "Тракия".

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.

Проходи: "Арабаконак". - затворен за всички МПС, за целия зимен сезон; "Златишки" – затворен за всички МПС; "Върбишки"- затворен за всички МПС; "Дюлински"-затворен за товарни МПС. Обходен маршрут: път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг"; "Айтоски"-забранено е движението на МПС над 20 т. по моста на река Казан Дере.

Слушайте предаванията на Радио София за информация за актуалната пътна обстановка в столицата.

Всеки делничен ден след 17:00 часа се излъчва и специализираното предаване "Трафик София". 

Вижте карта на натоварените кръстовища по линиите на градския транспорт  и информация за ремонтираните участъци в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С оборудвана кола тестват бързи проверки за паркиране в платените зони

В Синя и Зелена зона тръгва тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери, които от разстояние ще засичат дали паркираните автомобили са заплатили престоя си, съобщиха от Столичната община Това не изключва проверката от екипите, тъй като в зоната се паркира и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на..

публикувано на 10.02.20 в 16:54

Ремонтът на тунел "Витиня" започва в понеделник

Ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Витиня" започва утре - на 27 юни, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". До приключване на строителните работи, което се очаква през декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.  Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация,..

публикувано на 26.06.16 в 15:30

Пътната обстановка на 24 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"..

публикувано на 24.01.14 в 08:01

Пътната обстановка на 23 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 23.01.14 в 09:09

Пътната обстановка на 22 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 22.01.14 в 08:06

Пътната обстановка на 21 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 21.01.14 в 08:54

Пътната обстановка на 20 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 20.01.14 в 08:24