Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С оборудвана кола тестват бързи проверки за паркиране в платените зони

Снимка: Георги Корнейков, БНР

В Синя и Зелена зона тръгва тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери, които от разстояние ще засичат дали паркираните автомобили са заплатили престоя си, съобщиха от Столичната община Това не изключва проверката от екипите, тъй като в зоната се паркира и с хартиени талони.

Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ.

От 10.02 2020 година Центърът за градска мобилност дава още една възможност на водачите, които ползват услугата за Платено локално паркиране (живущи в зоната). Вместо съобщения по електронната поща, те ще получават напомнящ SMS преди да изтече срокът за приключване на правото за паркиране по този ред. Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но и да подаде документи в срок. SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.

Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения, е 1902.

ЦГМ вече използва същия номер за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран и е репатриран на наказателен паркинг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на тунел "Витиня" започва в понеделник

Ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Витиня" започва утре - на 27 юни, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". До приключване на строителните работи, което се очаква през декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.  Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация,..

публикувано на 26.06.16 в 15:30

Пътната обстановка на 24 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"..

публикувано на 24.01.14 в 08:01

Пътната обстановка на 23 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 23.01.14 в 09:09

Пътната обстановка на 22 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 22.01.14 в 08:06

Пътната обстановка на 21 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 21.01.14 в 08:54

Пътната обстановка на 20 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 20.01.14 в 08:24

Пътната обстановка на 17 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места, поради превалявания от дъжд и сняг и мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при..

публикувано на 17.01.14 в 08:13