Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има организирани фенове на "Левски" пред парламента

| обновено на 14.01.14 в 16:33
Снимка: БГНЕС

Организирани фенове на футболен клуб "Левски" няма да участват в протестите пред парламента на 15-и януари, съобщи Димитър Байлов, говорител на националния фенклуб. Той допълни, че привърженици на клуба не са викани в полицията след случая от 9-и януари, когато част от запалянковците подписаха предупредителни протоколи, че няма да се включат в недоволството.

Ако феновете на "Левски" (София) решат да протестират, те ще го направят с жените и децата си и предварително ще обявят това, обясни Байлов: 

Други агитки на други футболни клубове в България, ако решат да участват, то си е изцяло тяхна работа, техен ангажимент и тяхна отговорност. Упълномощен съм да говоря единствено и само от името на привържениците на "Левски" и то организираните. Организирани фенове на протестите няма да има за утре, това е, което мога да ви кажа.

Димитър Байлов смята, че често футболните агитки у нас стават заложник на различни интерпретации: 

За всяко едно неудобно нещо в България, естествено, веднага се намесват така наречените "фенове" - кога платени, кога неплатени, кога с качулки, кога без качулки, кога маскирани.

В социалните мрежи от дни върви информация за това, че на 15-и януари пред парламента ще бъде организиран радикален протест. В интернет запознати твърдят, че пред сградата на Народното събрание освен недоволни ще има и футболни агитки. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.