Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов определи като илюзорни и минимални шансовете на проекта АБВ на Георги Първанов на евроизборите

Председателят на Лявото крило в БСП Янаки Стоилов определи като илюзорни и минимални шансовете на евроизборите на проекта АБВ на Георги Първанов.  Обединението на левите социалисти в БСП призовава "АБВ" отново "да бъде вкаран във фризера" до приключване на евроизборите:

Ние ще призовем още веднъж инициаторите на другия проект да замразят политически неговите действия до изборите и БСП да може да отстои радикалната лява политика, която заяви в началото на следващата година, а част от хората казаха, че ние сме богати не с банковите сметки, а с идеите, с волята и с отстояването на тези наши идеи и позиции.

На конгрес след изборите БСП трябва да обсъди идеите, организацията и кадровите решения в партията. Ако това не бъде направено от всички, които участват или подкрепят паралелна на левицата листа, трябва да се снеме политическото доверие.

В политиката понякога има критични точки, които, когато се преминат, е трудно. Може би ние се намираме в такава ситуация, но мисля, че имаме последна възможност, която едновременно да бъде в интерес на партията да съхрани достойнството на тези хора, които са тръгнали да търсят друг път без открито да заявяват отделянето си от БСП. Така че, това означава отказ от регистрация на алтернативна листа за участие в европейските избори.

Възможността да получат няколко десетки хиляди гласа и да отблъснат поне още толкова от БСП е напълно реална и оттук идва нашата тревога, коментира Янаки Стоилов.

Политически абсурд! Това нещо е невъзможно! Не можеш да играеш с фланелката на един отбор и да искаш освен в противниковата врата да ти разрешат да вкарваш голове в собствената".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.