Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ПАСЕ започнаха дебати за ситуацията в Украйна

Снимка: europarl.europa.eu
В Парламентарната асамблея на Съвета на Европа започнаха дебати за ситуацията в Украйна. Основна тема на дискусиите е функционирането на демократичните институции в страната.

Междувременно украинската опозиция заяви, че ще продължи с протестите, след като вчера отхвърли гласувания от украинската Рада закон за амнистията. Снощи парламентът прие без обсъждане президентския прокетозакон с гласовете на управляващата "Партия на регионите". Според текста законът ще влезе в сила едва след освобождаването от протестиращите на всички административни сгради и разблокирането на улица "Грушевска". Опозицията отказа да участва в гласуването.

Нашата борба трябва да продължи. Исканията на Майдана са изпълнени частично, заяви лидерът на "Свобода" Олег Тягнибок.

Върховният представител по въпросите за външната политика и сигурността Катрин Аштън заяви след разговорите си с президента Виктор Янукович, че е време да започне истински диалог и че насилието и сплашването трябва да спрат.

Междувременно на сайта на президентството беше публикувана информация, че президентът Виктор Янукович е в болнични с висока температура.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.