Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар избухна в автобус с газова уредба във Велико Търново

Снимка: МВР

Полицията във Велико Търново работи и по версията за умишлен палеж на автобус, изгорял напълно тази нощ  в  квартал "Бузлуджа". При инцидента няма пострадали, но жителите на големия квартал са  били събудени от взривовете, съпроводили пожара.

По сведения от полицията  взривовете са предизвикани от метановата уредба на автобуса, който бил на открит паркинг на частна фирма-превозвач. 40-метров огнен стълб се е издигнал  за кратко в района, докато изгори метанът. При пожара е унищожен изцяло един и е пострадал друг - съседен автобус. Фирмата, собственост на Пламен Атанасов, обслужва градски и междуселищни линии. Според Атанасов изгорелият автобус е бил спрян от движение и вероятно инцидентът е предизвикан от бездомници, които са го използвали за подслон. В града  обаче  се коментира, че е възможно автобусът да е запален от конкурент, тъй като във Велико Търново конкурсите за възлагане на линии  за обществен превоз са съпроводени с много скандали и съдебни дела.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.