Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Папазов обяви исканията до Турция в транспортната криза

Снимка: БГНЕС

Определяне на по-висока квота за разрешителни за 2014-а година, обсъждане на продължаващите проблеми на българските превозвачи, свързани с обработване на документите им от автоматичната система по турските гранични пунктове, и ревизиране на фактурата като превозен документ са основните искания, която България е изпратила пред турското транспортно министерство. Това заяви пред депутатите от парламентарната транспортна комисия министърът на транспорта Данаил Папазов. Той формулира вариантите за решения на насрочената за 17-и февруари среща между българската и турската страна в Анкара.

Финансовите загуби от блокадата още не са изчислени, но има сигнали, че някои малки фирми са пред фалит. Ако се реши казусът с разрешителните, финансовите ползи ще бъдат косвени, каза председателят на парламентарната комисия Камен Костадинов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.