Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавни експерти и социалните партньори подготвят национален план за Европейската младежка гаранция

Снимка: ЕПА/БГНЕС
През първите, вече близо два месеца от началото на годината не са предприети сериозни мерки срещу младежката безработица по т.нар. Европейска младежка гаранция. Това заявиха представители на младежки организации и синдикати по време на конференция на тема "Гаранция за младежта: възможности и предизвикателства". Те призоваха не само за по-активни действия, а и за по-масово информиране на младите хора за възможностите, от които могат да се възползват, за да могат по-лесно да си намерят стаж или работа.

Още от средата на миналата година държавните експерти и социалните партньори започнаха работа по подготовката на националния план за Европейската гаранция за младежта - повече за него научаваме от Донка Василева - главен експерт в дирекция "Услуги по заетостта" в Агенцията по заетостта.

Тя отчете, че от началото на годината вече на 1000 младежи е намерена реализация. По думите й предстоят и обучения на психолози, които да подпомагат кариерното ориентиране на младежите по места.

Чуйте какво каза още Донка Василева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.