Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучават младежи от различни етнически групи в пет български града как да се противопоставят на дискриминацията и расизма

Младежи от различни етнически групи и неправителствени организации в пет български града ще повишат познанията си за правата на човека и ще се учат как да се противопоставят на дискриминацията и расизма. Това ще се случи в рамките на проекта на Фондация С.Е.Г.А. "Младежки дейности за граждански права: чрез познание срещу нетолерантността".

Проектът "Младежки дейности за граждански права: чрез познание срещу нетолерантността" ще работи с млади хора от 5 български града като организаторите са се постарали да подберат различни по големина градове, където представителите на малцинствените групи наброяват от 11 до 20 процента спрямо  местното население.

Координаторът на проекта Долорес Григорова обясни, че в рамките на проекта, който е започнал в началото на февруари, ще бъде разработена обучителна програма за изграждане на капацитет в организациите - комбинация от три семинара, съпроводени от практически задачи след всеки от тях, изпълнявани на местно ниво. Доброволците ще подготвят местни кампании и ще се учат как заедно да работят за ограничаване на дискриминацията и расизма и как да популяризират своите каузи сред връстниците си. 

Фондация С.Е.Г.А. е избрала да работи основно с млади хора, защото по думите на изпълнителния директор Румян Сечков те са носители на промяната.

Проектът "Младежки дейности за граждански права: чрез познание срещу нетолерантността" ще продължи 18 месеца и е на стойност 33 000 евро и е финансиран по линия на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

Чуйте още за проекта и дейностите от Яна Спиридонова, Долорес Григорова и Румян Сечков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.