Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната дирекция по труда в Кюстендил е установила 541 нарушения

монтана шивашко предпирятие фирма работа труд
Снимка: Биляна Борисова

Областната дирекция по труда в Кюстендил отчете, че през януари са направени 114 проверки за спазване на трудовото законодателство. Установени са 541 нарушения. 

11 жалби са забавени заплати са постъпили от началото на 2014-а година в Областната инспекция по труда в Кюстендил, съобщи директорът й Валентин Златински като за седмица се подават по 2-3 жалби.

Сигнализират за невзета заплата, както продавачи в търговски магазини, така и администратори в по-големи фирми, отбеляза той.

Инспекцията  е направила съответните препоръки и предписания според Кодекса на труда. Ако те не се изпълнят, ще последват санкции.

Санкциите не са самоцел и ние не искаме да доведем до фалит конкретна фирма. Даваме оптимален срок, в който да се изплатят заплатите, но този срок не може да бъде цяла година, каза още Златински.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.