Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013-а година

Снимка: kmeta.bg

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013-а година. Победителите са събрали еднакъв брой точки по 20 критерия, на които се базира класацията.

Премиерът Пламен Орешарски връчи голямата награда на кметовете на двата града - Даниел Панов и Димитър Николов. Церемонията започна със специален приз за най-бързо растящ град, връчен на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост, прираст и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, в област Варна, който през последните 10 години е водещ по критерия "най-много привлечени евросредства на глава от населението".

През 2013-а г. София е бил най-добър бизнес град и най-добър град за култулрен живот, показва още класацията.

Морската столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Като най-зелен град беше отличен Кюстендил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.