Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чикаго разбиха група за финансови измами с българско участие

След операция на щатски и федерални власти в Чикаго и предградията са арестувани около 30 души. Повдигнати са обвинения на 17 българи, но някои са в неизвестност, а други излежават присъди и са в затвора.

Обвиненията са за банкови измами, измами с кредитни карти и пране на пари. На всеки от тях са повдигнати от две до четири обвинения, а към задържания Георги Мартов-Мицубишито обвиненията са девет.

Българите са били част от организирана група за пране на пари и измами с кредитни карти. Федералните власти са следили дейността им в продължение на 3-4 години.

Част от групата използвала скиминг устройства за сваляне на данни от карти в Европа, след което картите били дублирани и влизали в употреба в САЩ.

Очаква се прокуратурата да поиска възстановяването на милиони долари. В четвъртък и петък ще стане ясно дали задържаните ще бъдат пуснати под гаранция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.